Ne znam da li već postoji ova tema, i da li sam je postavila na odgovarajuće mesto, ako nisam, neka je moderatori premeste.
Dakle, moj problem je pojačana maljavost na nogama (do kolena) u poslednjih godinu dana. Noge nisam nikada obrijala, otkad sam počela da skidam dlačice koristim električni depilator. Medjutim, prošlog leta sam primetila da su dlake izuzetno očvrsnule, neuporedivo su gušće i duže. Ne znam da li ovaj problem ima neke veze sa hormonima...? Napominjem da se problem nije javio na drugim delovima tela.
Molim Vas da mi što pre odgovorite, hvala unapred!
pojacana maljavost!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Re: pojacana maljavost!
A jesi samo na tom delu koristila epilator?Posto da je neki hormonalni sibalans, policisticni jajnici maljavost bi se pojacal svuda, donekle ravnomerno a ne samo na toj regiji.Ima ne kvalitetnih epilatora koji ne cupaju dlacice lepo iz korena nego ih prakticno kidaju odnosno seku , pa dolazi do pojacane maljavosti kao da je koristen brijac (na ovu informaciju sam naletela dok sam po netu trazila kvalitetne epilatore)
- djurrdjevak
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 10:09 am
Pa epilator sam koristila i za ruke, jedno, doduše kratko, vreme. Koliko sam primetila, nije ih kidao, nego lepo iščupa dlaku iz korena... ne znam u čemu je problem, ali mi izuzetno smeta, pogotovo što je skidanje postalo nepodnošljivo bolno...
Šta preporučujete, kome da se obratim?
Šta preporučujete, kome da se obratim?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Prvo zarad sebe odradi redovni ginekoloski pregled da se nisu slucajno pojavili policisticni jajnici, a ako je tamo sve ok vidi sa dermatologom mislim da je on naj kompetentniji.Mada mozda uopste nije nista ima zena koje jednostavno u nekom periodu zivota imaju pojacanu maljavost bez nekog posebnog razloga
- djurrdjevak
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 11, 2011 10:09 am
Хвала на саветима