St post qudrantectomiam mammae dex cum diss, axillae dex (13.4.2001). St post irrad postop. St post Nolvadex. Tu reg cicatrix mammae dex susp.
Op.5.12.2008 Resectio part gl mammae dex.Dratnage.
Ph:Ca ductale gl/ mammae infiltrativum cutis GR II Ng II NST dim Tu 8x7x10mm
Obustavljen Nolvadex zbog pojave rec loc.Uvedena Femara 2,5 mg..Zbog tegoba prebacena na Aromasin.Zbog pogorsanja stanja -pojava metastaza u jetri lecenje se nastavlja weekly Taxolom. To pocinje u novembru 2010 i posle 3 ciklusa ALT i AST padaju.13.01 (posle dva ciklusa)CA 15-3 350 (ref vrednost 30),ALT i AST 21 i 36 danas 14.02.2010,porastao CA15-3 478, ALT i AST porastao 23 i 48 ( AST referentna gornja granica 36,toliko je bilo 13.01) Napominjem da su vrednosti bile i mnogo vece pre pocetka terapije.Recite mi da li je to bolest na pocetku terapije malo stopirana a sada ponovo nastavlja da napreduje S obzirom da joj je tumor marker porasta za 120 za mesec dana? Da li je slaba doza ili da se mozda zameni lek? Mama ima 74 godine i solidno se oseca u odnosu na pocetak,pre taxola koji dobro podnosi.U pocetku Nema metastaza nigde vise,bar za sada.Nije htela da jede,sada ima apetit i lepo jede.Idemo u setnju bar jednom nedeljno koliko ona moze.Samostalna je pokretna.Nema bolova.Prima samo Taxol i toPaclitaxol od 30 mg - 3 kom sa dexazonom,Ranisanom i Synopenom....Molim Vas dajte mi savet sta dalje,posto tumor marker raste....Hvala unapred,zelim pomoci mojem suncu...
Sta dalje...?
Re: Sta dalje...?
Vidite Ivana,s obzirom da majka ima 74,postarajte se da joj vreme prodje sto bolje.Buduci da se prosirilo na jetru moslim da nije dobro.Nemojte je na nista terati,prisiljavati.Mnogo se nas,koji se nadjemo u toj situaciji,trudi da pomogne i trosi vreme.Bolje pricati i biti zajedno.Pogorsanje jetrenih testova moze znaciti da organizam ne moze vise da prihvati terapiju,kao kod moje zene.Probajte Flavobion(silymarin).
Drzite se.
Drzite se.