Molim za savet...
Molim za savet...
Pre par nedelja mi se pojavilo po prvi put u zivotu zarenje u zelucu i jednjaku koje je proslo nakon jednog dana... Medjutim ostao je blagi bol, kao u zelucu rekao bih, mada je ponekad i ispod desnog rebra... Bas slab, povremen bol, kao malo probadanje... Bio sam kod lekara i ona mi je rekla da je problem zeludacna kiselina i da budem na dijeti i da je to probadanje od kiseline... problem je sto patim od opsesivno kompulzivnog poremecaja pa ko mahnit idem po netu i gledam simptome, i sto ih vise gledam vise se plasim naravno... Interesuje me da li neko moze da precizira sta je otezano gutanje, jer imam ponekad cudan osecaj posle hrane, al ne znam sta se podrazumeva pod disfagijom...?
Re: Molim za savet...
Dysphagia je otežano gutanje bilo čvrste ili tečne hrane. Razlozi su razlčiti, i mislim da time ne bi trebao da se opterećuješ. Što se tiče tegoba u želucu, javi se gastroenterologu, a medjuvremenu možeš da uzmeš napr. Tbl. Ranisan 2x1 ( ili caps. Omeprol 1x1), tbl. Klometol 3x1,
tbl. Rupurut ( to je antacid, kupuje se ne ide na Rp). I svakako porazgovaraj sa svojim neuropsihijatrom jer stres je veoma često uzrok dispeptičnih tegoba. Pozdrav.
tbl. Rupurut ( to je antacid, kupuje se ne ide na Rp). I svakako porazgovaraj sa svojim neuropsihijatrom jer stres je veoma često uzrok dispeptičnih tegoba. Pozdrav.