Aritmije nicim izazvane

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lyche
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 20, 2008 8:12 pm

Aritmije nicim izazvane

Post od lyche »

U poslednje vreme osecam neprijatno lupanje srca tzv.aritmije i to kada sam u najmirnijem polozaju.Nikada do sada nisam osetila tako nesto tako da mi je bilo prilicno neprijatno.Otisla sam kod lekara uradila ekg za koji su mi rekli da je skolski primer zdravog srca, zatim je lekar reko da uradim ultra zvuk stitaste na koji sam bila i opet sam dobila odgovor da je skolski primer zdrave zlezde :D hvala super drago mi je :D ,ali ja sa vremena na vreme opet imam neprijatno lupanje, gusenje, nedostatak vazduha itd.Trudim se da u tim trenucima ostanem mirna da ne panicim, da generalno stres koji hteli nehteli ne mozemo da zaobidjemo a trudim se da prihvatam na sto smireniji nacin itd.
Htela bih da vidim da li neko jos ima ovakvih problema a mislim da vas ima dosta i sta je dalje ciniti.Razmisljam i o odlasku kod neuropsihijatra jer definitivno mozda sve to polazi iz glave.
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Re: Aritmije nicim izazvane

Post od rodja »

Ovo kako opisujes liči na napade panike. Vrlo česta pojava, što nije ni čudo s obziro gde i kako živimo. Raspitaj se za dobrog psihijatra i porazgovaraj sa njime. Ja imam problem sa napadima panike, osećaj je zaista grozan. Ranije sam uzimala sedative povremeno, sada koristim Zoloft , normalno nakon razgovora sa čika doktorom, i vrlo, vrlo retko sedative. Inače je i stav da se sedativi (lorazepam, bromazepam, bensedin...) zamene antidepresivima kada je to moguće, naravno, opet kažem, samo u dogovoru sa lekarom, nikako ne samoinicijativno. Pozdrav.
Odgovori