Interesuje me zbog cega moze doci do odbacivanja vestacke kosti koja je stavljena na koren zuba i to 2 meseca nakon hirurskog zahvata? Na desnima, na mestu gde je radjena operacija je jednog dana jednostavno izvirila mala koscica, pa kako su polako pocele da ispadaju (granulice?) pojavio se i vrlo mali gnoj ali nema bolova...Pre dva meseca, kada je stavljena vestacka kost, zub je operisan zbog jakog bola koji je izazivao zmijoliki dzep koji je isao oko zuba 3 i 4 gore. I mada se na snimku nije video kvar, kvar je bio prilican. Posle operacije i pustanja anestezije bol je bio vrlo slab i kratak pa nije bilo potrebno nista od lekova protiv bola, samo antibiotici.
I posto je sve odradjeno i proslo u najboljem redu nije mi jasno sta moze biti uzrok tome da 2 meseca kasnije granule vestacke kosti pocnu da ispadaju?
Obacivanje vestacke kosti
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 6:18 pm
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Obacivanje vestacke kosti
Moze se desiti na granule pocnu da ispadaju, medjutim ako se to nastavi i dalje, obavezno se javite doktoru koji vas je operisao.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Slažem se s kolegom, s tim što bih se svakako odmah javio operatoru. Moguće je da nije ništa neočekivano, ali negde je i vreme za kontrolu.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
-
- Novi član
Hvala, javicu vec danas popodne sta su mi rekli.
-
- Novi član
Dobijen savet da se za mesec dana uradi snimak a do tada da se prati dalje odvijanje situacije.. Mene i dalje interesuje koji su razlozi zbog kojih vestacka kost pocne da ispada nakon par meseci posto je stavljena? Da li ona moze jednostavno sama od sebe da ispadne, da se jednostavno nije dobro vezala za prirodnu kost?
-
- Novi član
Da li aktuelni problem sa trojkom gore desno moze da bude u vezi sa upalom desnog srednjeg uha?