Pomoc

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Dimitrije1332
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Avg 23, 2010 3:24 am

Pomoc

Post od Dimitrije1332 »

Ok otprilike pre dva i po meseca sam imao karaijes (mali karijes nije dubok bio ) radjen je pod anesteziom , i sve je bilo ok ,bela plomba by thr way.I mene tako nakon 2 dana pocne da boli zub samo kad grizem na tu stranu ovako ne, i do dan danas traje bol cak se i stvorijo kamenac a nisam pusac naravno niti ista tako , imam paladentopatiju i imam dzepove . Zub koji sam radio je 6 moja desna tvoja leva strana , radio sam i snimak i vilice i zuba, stomatolog mi kaze da nema nista na snimku sta da radim neznam . Imam 15 godina i treba mi vasa pomoc .

Hvala
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Re: Pomoc

Post od studentbgd »

Dimitrije ajde da ti pomognemo :)
Imas li utisak da prvo udaris u taj zub kad zagrizes?
Mozes li da snimak postavis ovde.

Ovo kako si opisao naj pre lici neopisivo na to da je plomba veca nego sto treba da bude, ili da te muci neki problem vezan za parodont. Moze da bude i da je plomba presiroka, da je deo plombe u dzepu.

Kamenac nema veze sa pusenje. Onako usput. Kamenac bi trebao da skidas i to ultrazvucno a ne samo rucno barem jednom u 6 meseci. Skoro svima se stvara i svi ga imamo. Najopasniji je onaj kamenac koji se nalazi u oku nedostupnim mestima, cetkici nedostupnim mestima do kog ne mozemo da dodjemo. On je jedan od glavnih uzrocnika paradentoze.
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
Dimitrije1332
Novi član
Novi član

Post od Dimitrije1332 »

pa plomba nije previsoka posto je doktorka *stomatolog* vec to gledala i sve je ok , rekla mi da idem u doktora subotica , na fakultet , a uvek idem privatno nikad drzavno kad je u pitanju stomatologija , a nemam skener da ti pokazem snimak je***a , nemam pojma sta da radim na kraju cu ga iscupati i staviti implantant
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Fotografisi snimak fotoaparatom u makro modu (najcesce je nacrtan cvetic negde na fotoaparatu). E sada bas nisam siguran da li treba da ga stavis na tamnu ili na belu podlogu. Ti probaj. Ono sto je bitno to je da ne smes da palis blic da se ne bi video otsjaj na snimku ako ti treba svetlo mora da bude direktno.

JEL taj bol tup ili ostar? Jel pokusala doktorka da ti skine kamenac i ocisti desni oko tog zuba?
Dimitrije1332
Novi član
Novi član

Post od Dimitrije1332 »

ostar bol , i nije pokusala posto nije do toga
Dimitrije1332
Novi član
Novi član

Post od Dimitrije1332 »

studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Ja bi rekao da je plomba na sestici malo sira mezijalno (prema sredini) i da to pravi problem. Ali iskreno voleo bi da neko iskusniji da svoj sud snimak nije bas idealan tako da nisam bas siguran.
Dimitrije1332
Novi član
Novi član

Post od Dimitrije1332 »

jel si ti sudent stomatologije jel meni nije tesko da dodjem do doktora subotica
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Sta da ti kazem Dimitrije,na snimku se ne vidi najbolje situacija(pogotovo na ovom "velikom" snimku),ali iz tvog objasnjenja bih rekla da je reakcija vezana ili za "visoku " plombu(sto smo eliminisali),ili mozda plomba nije dovoljno dobro adaptirana ,pa postoji mikropukotina i pri zvakanju se vrsi nadrazaj na otvorene dentinske tubule u kojima su nervni zavrseci,onda bi se trebala zameniti novom plombom.Nista drugo mi ne pada na pamet(s obzirom da je problem samo kod zvakanja).Mozda ipak neko drugi ima neko bolje resenje.
Odgovori