profertil

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
hestija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 7:42 pm

profertil

Post od hestija »

bila sam trudna i imala sam spontani pobacaj. to mi je bila prva trudnoca. doktorka kaze da se to sto sam imala naziva i 'vesticje jaje' tj. u trenutku kada je ona gledala bilo je plodove vode ali nije bilo ploda.
desilo se i to da sam bila bolesna tada - kasljala sam kao nikad u svom zivotu :( takodje sam i na poslu bila pod stresom.
doktorica je trazila da i suprug i ja uradimo neke analize pre nego sto pokusamo ponovo da zatrudnimo. oboma su nam uradjeni testovi ureaplasma i mikoplazma i negativni su. takodje ni traga od hlamidije. uradjena je spermokultura, antispermatozoidna antitela i oba nalaza su u redu.
jedini donekle problematicni nalazi su spermogram i analiza mokrace kod supruga. u mokraci ima nesto sluzi i malo belih krvnih zrnaca. spermogramom je utvrdjeno da ima 24 miliona spermatozoida po ml, sto je iznad referentne vrednosti, ali doktorka kaze da je dosta cesto da tu bude i 70 miliona po ml. ono sto je stvarno problematicno kod spermograma je sto ima cak 60% nepokretnih spermatozoida sto je dosta ispod referentne vrednosti. morfologija spermatozoida je ispravna.
urolog kaze da sluz u mokraci se pojavljuje kod dosta muskaraca, zbog nekakvog suzenog kanala i posto su ostali nalazi u redu to i ne predstavlja toliki problem. takodje, kaze da spermogram nije los, narocito ako se uzme u obzir to da sam ja iz prvog pokusaja ostala trudna. ipak urolog predlaze dva meseca uzimanja profertil tableta za supruga, a misljenja lekara su po tom pitanju podeljena a cena leka je prilicno visoka, pa me interesuje vas savet da li da odmah kupujemo taj lek ili da ipak probamo da zatrudnimo i bez njega.

unapred hvala na odgovoru :)
Odgovori