cyclo progynon - za ObGyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
minna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 10:31 pm

cyclo progynon - za ObGyn

Post od minna »

Imam 27god, i od pocetka ove godine ciklusi su mi postali neredovni. Ginekolog mi je prepisao cyclo progynon, ali kako se radi o madjarskom leku nisam uspela da procitam koje su prednosti ovog leka, a koje posledice moze imati. Molim Vas za odgovor, jer terapiju moram poceti za 10-ak dana, od 5-og dana ciklusa. Hvala
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Kada Vas ginekolog utvrdi razlog Vaseg krvarenja, onda mozemo pricati o terapiji...ako ste mladi, UZ je normalan, nemate nikakve znacajne probleme sa zdravljem, ukljucujuci dijabetes, stitnjacu, PCOS...poremecaje krvarenja...i ne zelite da ostvarite trudnocu...a nemate nikakve kontraindikacije...BCP ili kontraceptivne pilue.

Cycloproginova je samo maskiranje simptoma...i necemo saznati zasto imate neredovne cikluse...i uz to Vas ne stiti od nezeljene trudnoce.
Pozdrav,
ObGyn
minna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 10:31 pm

Post od minna »

Jedino objasnjenje mog ginekologa za ovakvu terapiju je bilo to da imam nesto manju matericu, ali po njegovom misljenju sa cycloproginom se to moze srediti i mogu lakse zatrudneti?! Da li manja materica moze imati smetnje prilikom zaceca, buduci da jos uvek nisam pokusavala da ostanem u drugom stanju, a da to svakako zelim u neko skorije vreme. Na ultrazvuku su jajnici OK, dok se mucim sa VI grupom sekreta.
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Manja materica ? Kod zene koja nije radjala ? Je l' to dijagnoza ?
Ako zelite zatrudniti onda je jos jedan razlog da se utrvrdi razlog krvarenja...napisite mi Vasu istoriju kao sto je opisano u ljepljivoj.
Pozdrav,
ObGyn
Odgovori