Ovchije boginje, herpes zoster ili...?
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Re: Ovchije boginje, herpes zoster ili...?
zna li neko moraju li ovcije boginje da svrbe???
cerka ih ima jako malo ali je uopste ne svrbe. danas je cetvrti dan od izbijanja nit je imala temperaturu za koju znam da ne mora, niti je ista svrbi, a doktorka je dijagnostikovala varicele.
ja sam ih dobila 1. januara tako da je dobila od mene. bila sam kao zaba krastaca
a njene vise lice na bubuljicice.
verujem doktorki beskrajno jer je SJAJNA i nikad nije omasila ni jedan momenat prethodnih bolesti samo skroz sam zbunjena stanjem moje devojcice.
cerka ih ima jako malo ali je uopste ne svrbe. danas je cetvrti dan od izbijanja nit je imala temperaturu za koju znam da ne mora, niti je ista svrbi, a doktorka je dijagnostikovala varicele.
ja sam ih dobila 1. januara tako da je dobila od mene. bila sam kao zaba krastaca

verujem doktorki beskrajno jer je SJAJNA i nikad nije omasila ni jedan momenat prethodnih bolesti samo skroz sam zbunjena stanjem moje devojcice.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Moja cera ih je imala sa 10 meseci i nisam je nikada videla da se cese, tako da pretpostavljam da moze i bez svraba...
Dea, hvala na utesnim recima. pozz
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 26, 2011 11:03 am
Znam pouzdano da postoji labaratoriska analiza da bi se proverilo dali su u pitanju bile ovcije boginje.Moja sestra je imala upalu grla za koju je lekar prepisao penicilin,nakon sto je primila prvu inekciju nekoliko sati nakon toga pojavile su se sitne male bubuljice koje su polako vremenom do sledeceg dana prelazile u plikove.Posto je dete tada islo u zabaviste gde su vladale ovcije boginje a lekar je dao penicilin na koji takodje puno ljudi reaguje zbog nedoumice sledeci dan su ih poslali u Higijenski zavod u Novom Sadu da urade analizu krvi.I u pitanju su bile bogilje.To je bio 93' takoda sam sigurna da sad ta analiza na anti tela za varicele u krvi moze verovatno u svakoj privatnoj labaratoriji da se radi.Isto tako moze se proveriti i dali je bio i herpes pa ako ste u nedoumici bolje proverite sami ako lekar nece da vas posalje.