Laparoskopija-gde?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

Nisam sigurna da se histerokopijom utvrdjuje prohodnost jajovoda, to prvi put cujem. Tome sluzi HSG i laparoskopija.
Da biste radili inseminaciju neophodni su prohodni jajovodi pa je besmisleno ici na istu, a da mozda imas zapusene jajovode.
Za VTO ti to nije bitno, ali po meni je i to vazna dijagnostika koja moze da poboljsa uspesnost postupka. Iskljucis neke potencijalne uzroke.
Sto se tice tvog muza i moj je na prvom spermogramu imao svega 5 % normalnih. Ostali parametri su uredu osim malo slabije pokretljivosti.
Trenutno je na terapiji i poslednji put je bilo 26% normalnih.
I to je jos uvek lose, ali u svakom slucaju bolje.
Probajte da nadjete uzrok, brisevi?
Ja sam odradila i histeroskopiju i laparoskopiju zajedno u Visegradskoj, Radi se drugacije nego u Novom Sadu (invazivnije), ali neki smatraju pouzdanije
Pozdrav
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 12:07 am

Post od Zena_Zmaj »

Radila sam VS, cervikalni bris na bakterioloski pregled, ureaplasma, mycoplasma, bris na hlamidijutrahomatis - sve je uredno. Radila sam hormonski status tretjeg dana tziklusa i to na FSH, LH, E2 i PRL - rekose da su rezultati super.
Suprug je dobio rezultat spermograma - oligoasthenoteratozoospermia gr. I.
Predlozili su mi jednodnevnu dijagnostiku (TVL/Histeroskopija), to sam radila juce. Nalaz je sledeci:
cervikalni kanal b.o. Kavum uterusa oblika subseptusa. Oba ostijuma vidjena, slobodna. Endometrijum odgovara fazi ciklusa. RAD: makazama se nacini resekcija septuma. Potom se iza grkica, u zadnji forniks vagine, plasira sistem igala-troakar i uvede endoskop radi vizuelizacije organa male karlice.
Zena_Zmaj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 12:07 am

Post od Zena_Zmaj »

Zaboravih da dodam da suprugov nalaz od urologa: VARICOCELA
Csore
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 29, 2010 10:06 am

Re: Laparoskopija-gde?

Post od Csore »

Meni je laparoskopiju radio dr. Luka Andjelic u MC u Subotici. Na blagajni bolnice sam uplatila 30.000,00 dinara i to je bilo sve sto sam trebala da platim. Posle operacije sam pitala koliko sam mu duzna i on je odgovorio da nista. Naravno moja dobra volja je bila da sam mu dala koliko sam mogla. Treba da zakezete opraciju uz konsultaciju sa dr. Andjelicem. :)
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od razocarana »

i naravno uy konsultaciju sa dr. Andjelicem ponesite i malo kesa cisto coveku da se nadje ya kafu.
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
jasnas80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 24, 2011 10:47 pm

Post od jasnas80 »

Najpre pozdrav svima ...
Molim vas da mi date savet gde je najbolje uraditi laparoskopiju u Beogradu i naravno kako se krecu cene za istu?
hvala unapred
Odgovori