zub boli kada se klima???hitno potreban savet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
opsednuta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 10:09 pm

zub boli kada se klima???hitno potreban savet

Post od opsednuta »

pozdrav svima...

u prosli ponedeljak mi je sestica gore desno otvorena i stavljen je lek da umrtvi zivac...u cetvrtak treba da idem da mi vade zivac.

bolove nisam imala,medjutim juce sam slucajno jezikom gurnula tu sesticu i osetila nesto neobicno,posto nisam bila sigurna da li je bol ili mi se ucinilo pokusala sam da klimam taj zub,nije to bilo neko divljacko klimanje,nego sam ga jednostavno uhvatila sa dva prsta i malo "gurnula" i osetila sam bol koji je trajao bukvalno jedan momenat i prestao...

interesuje me da li je to normalno i da li je rec o reakciji zbog umrtvljavanja zivca ili je rec o necem ozbiljnijem???

ne bih zelela da izgubim zub,dugo se vec borim za njega,cinila sam sve samo da izbegnem vadjenje zivca ali je ipak na kraju moralo i sad me ovo jako plasi...ne zelim da ostanem bez zuba...molim za bilo kakav savet :( :( :(
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: zub boli kada se klima???hitno potreban savet

Post od milanche_srb »

Necete izgubiti zub, bar za sada. Da postoji neki dodatni problem uocio bi se tokom pregleda, terapije i na rtg snimku. Opustite se, nema potrebe da budete "opsednuti". :)
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

hvala vam na odgovoru,ja sam ipak za svaki slucaj kontaktirala i moju zubarku pa sam i od nje cula slicno,uglavnom u pitanju je reakcija koja je normalna pri umrtvljavanju zivca i nema razloga za brigu... :D
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

pozdrav svima ponovo...nazalost :(

ovako,u cetvrtak sam bila na cuvenom "vadjenju zivca",medjutim jako me je bolelo,pa je doktorka ipak dala anesteziju i onda mi vadila zivac...citav postupak je trajao nekih sat i po vremena ,mozda malkice duze,jer su kanali bili jako uski i doktorka se bas namucila...na srecu nista me nije bolelo...

e sad,doktorka mi je ipak jos jednom stavila lek za umrtvljavanje zivca,za svaki slucaj jer smo radili sa anestezijom,pa da nesto ne zaostane,i sad u utorak idem ponovo da jos malo prosiri kanale

doktorka se nada da cemo ga u utorak moci raditi bez anestezije i da cemo ga zavrsiti do kraja

e sad ono sto me muci je sto ona osetljivost o kojoj sam vec pisala i dalje traje,imam utisak kao da je zub utrnut i bole me malo i desni,odmah uz sam zub :cry:

spontanih bolova nema,pa se nadam da je sa mojim zubom ipak sve u redu...

zanima me,da li postoji mogucnost da je moj zub ipak i dalje ziv???jako mi je sve ovo cudno,vec sam jednom vadila zivac i uopste nisam imala ovakve probleme...

ako budem ponovo imala bolove tokom intervencije da li da trazim da mi izvade zub ili...???
svaki savet mi je dragocen jer se patim sa ovim zubom vec godinu i po dana,i sad konacno kad sam mislila da ce moji problemi biti reseni vadjenjem zivca...opet neki kurslus...

na snimku je sve dobro,nema nikakvih procesa...po recima zubarke,zub izgleda savrseno :( ,jedino su kanali jako uski pa zato treba vise intervencija...
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

ah da zaboravila sam da kazem da je doktorka tokom vadjenja zivca u dva kanala pronasla kamen :o :o :o

da nisam videla svojim ocima ne bih verovala...ona misli da je to bio razlog tih nejasnih tegoba koje sam imala tokom proteklih godinu i po...

i dva kanala je ocistila relativno lako,mislim da je konacna dubina bila 23 mm,znam da je to zapisala sebi u svesku,a treci kanal je bio problematican jer je bio jako jako uzan
Odgovori