Posto sam do pre godinu dana nosio fiksnu protezu, kad sam je skinuo na kraju uradio sam ortopan snimak, kako bi evaluirali konacan efekat proteze. Zubar je tada video da na vrhu korena obe sestice imam te procese (il kako je vec pravi naziv). A procesi su bili tu, i na godinu dana starijem snimku (koji sam napravio kad sam pocinjao da nosim protezu). Ako je to bitno, na oba snimka su procesi iste velicine, tj nisu se prosirili za tih godinu dana. A da li su bili tu kada je radjeno vadjenje zivaca ne znam, jer od tada nemam snimak. Ono sto znam je da mene ti zubi ne bole, ni na toplo, ni na hladno, ni na kuckanje, ni na zagrizaj. Nemam otoke u predelu korena.
Moje glavno pitanje je - sta mi je ciniti i koliko je opasan ovaj problem? Da li, posto me nista ne boli, mogu sve da ignorisem? Ili, ako punjenje nije uradjeno kako treba, da li se ono moze ponoviti i da li bi to resilo problem? Procitah na netu da postoji i apikotomija za (valjda) ovakve slucajeve, da li je to resenje? Ili mi ne gine vadjenje? Ipak su mi to najbitniji zubi za zvakanje, jos sa obe strane, pa bih vadjenje ostavio kao APSOLUTNO krajnju meru.
Prilazem snimak, pa molim da neko pogleda i da komentar.

klik na sliku za prikaz vece.