Lek TAKSOL u hemoterapiji

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
beca maca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:46 pm

Lek TAKSOL u hemoterapiji

Post od beca maca »

Moja majka je skoro pocela da prima Taksol kao hemoterapiju, a uskoro krece na zracenje.
2004. joj je dijagnostikovan rak dojke. Primala je hemotrapije i zracenja i operisana je. Prosle godine je imala recidiv na na dojci, a sada je utvrdjeno da ima promene na jetri i kicmi.

Zanima me, ako neko moze da mi objasni tacno kako Taksol deluje na organizam, kako suzbija kancer i koje mogu biti negativne posledice.

Hvala u napred na odgovoru!
lanica_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Lek TAKSOL u hemoterapiji

Post od lanica_bg »

I mene isto interesuje zato sto mama 28. januara krece sa nedeljnim Taxolom. Pozdrav i nadam se da ce neko odogovoriti.
jelenamk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 25, 2009 12:21 pm

Post od jelenamk »

Evo opet ja "odgovaram" dok Vam se neko med.obrazovan ne javi. Na isti način sam se i ja (još uvek) informisala o "lekovima" koje moj tata treba da primi. Nadam se da će Vam koliko-toliko pomoći, a da će samo lečenje istima biti uspešno.

http://www.chemocare.com/bio/taxol.asp
lanica_bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 6:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lanica_bg »

Hvala na linku. Pa i ne izgleda tako strasno. Sva ta moguca nezeljena dejstva su prolaznog karaktera.
Pozdrav
beca maca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:46 pm

Post od beca maca »

Veliko hvala! :D
Odgovori