U nadi da će mi nek što pre odgovoriti šta da radim, pišem sledeće:
Zubna lekarka mi je juče uveče bušila kutnjak, koji je bio mlečni zub. On je godinama bio toliko izjeden karijesom da je u njemu bila velika rupa. Danas ga je razrovarila i u njega gurala svašta, čačkala i na kraju postavljala neku crvenu materiju sa nekim crvenim tračicama, pa to sve potom zalila gipsom, ili takvom nekom materijom, koja je skroz bela.
Kada sam došao kući, bio sam jako gladan, ali sam sačekao da prođe sat vremena i pojeo nešto lagano, ali mi je kod jedenja ekspandiranog pirinča (mislio sam da je to ok, jer je mekano) počela da se kruni ta zaštita. Sada je tri sata noću, probudio me je jak bol i ne znam šta da radim. Spavati sigurno ne mogu.
Pošto mi sad povratka nema, da li možda neko ima nekakav savet šta da radim. Postavljanje plombe je zakazano tek za dve nedelje. Dotle ne znam šta da radim. Sutra je subota i mislim da bi trebalo da radi jedna doktorka u poliklinici ovde u Subotici, pa ću im se odmah javiti.
Sad bi barem trebalo da znam šta da popijem protiv bolova, jer su nepodnošljivi. Hvala unapred na odgovorima!
Gipsana zaštita pukla i sad nenormalno boli
Gipsana zaštita pukla i sad nenormalno boli
Nije dobro, ali trudimo se.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Gipsana zaštita pukla i sad nenormalno boli
To sto se kruni je privremena plomba i normalno je da se malo kruni, ali to nema veze sa bolom koji osecate. Idite opet kod doktorke i recite joj da Vas boli. Ako ona ne radi, obratite se drugom doktoru. Mozete uzeti brufen za bolove.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Re: Gipsana zaštita pukla i sad nenormalno boli
Zahvaljujem se na odgovoru. Tako sam i mislio da je u pitanju privremena zaštita. Na vreme sam pripazio na to da zaštita ne ode cela, tako da je sada sve relativno ok. Sada sam kupio brufen, a sinoć sam otišao do hitne i dobio inekciju protiv bolova. Trenutno se bol smirio, a jutros kada sam se probudio, nije me ništa bolelo. Sada nešto kao žiga, ali tek sam popio tabletu.
Nije dobro, ali trudimo se.