Anksioznost i srcana oboljenja

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
alesto82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2010 4:07 pm

Anksioznost i srcana oboljenja

Post od alesto82 »

Imam 28 godina pre otprilike 11 meseci imao sam prvi napad panike, samo sto tada nisam imao pojma da se radi o tome nego sam pomislio da mi se slosilo. Bio sam prvi put u zivotu u hitnoj gde mi je izmeren pritisak 170/120 i nakon toga na sve moguce preglede na koje se inace ide sve moguce pregledao (izuzev pluca) i sve je u redu izuzev povisenih triglicerida (3.9) i blago "masne jetre" (fizicki sam bio neaktivan, i pomalo gojazan). Prepisan mi je tritace komp i propranolol. Problem je sledeci: kad god merim pritisak u kucnoj varijanti pritisak mi je 130-135 sistolni i 85-95 dijastolni s tim sto popodne ponekad izmerim i 140/100 i to uzimao ili ne uzimao lekove. Tj. doktor mi je predlozio da 10-ak dana prestanem sa lekovima (postepeno) pa da merim i bez koriscenja lekova. Imam problema sa povremenim (neprijatnim ) preskakanjima srca, bez bromazepama skoro i da ne mogu nocu da se uspavam itd. Smrsao sa 8kg i normalizovao ishranu, ali to takodje nista nije promenilo, pritisak nikako a bude oko 120/80. Na kraju sam umislio da imam neki pocetni stadijum srcane insuficijencije izazvane nekim virusom i mnogo sam uplasen. Razvio sam agorofobiju, napade panike i strah da ce nesto da mi se desi kad sam sam. Pri tome ja zaista imam povremena preskakanja i pritisak.
Da li bi se znaci rane insuficijencije srca videli na ehou (tamo je konstatovano samo blago zadebljanje srcanog zida i rekli su da je to ok - nista strasno)? Koliko puta je normalno da covek mojih godina mokri u toku dana u koliko uzima normalne kolicine tecnosti? Kako mogu proveriti da li imam vodu u abdomenu?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Anksioznost i srcana oboljenja

Post od drbgd »

idite - sto pre - kod psihijatra psihoterapeuta kognitivno/bihejvioralne orijentacije. to je prva faza lecenja anksioznisti. nakon toga se javite psihoanalitickom psihoterapeutu.
interniste, neurologe a i ovaj forum - ZABORAVITE!
Odgovori