problem sa pritiskom

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mimica3888
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2010 7:14 am

problem sa pritiskom

Post od mimica3888 »

Imam nizak pritisak 90/60. U poslednjih par dana je jako priblizen 90/80, i jako se lose osecam(pritisak mi je merila farmaceutkinja u apoteci na poslu). Vrti mi se u glavi, imam na trenutke jake mucnine, osecaj grca u predelu grudnog kosa i imam utisak kako napravim nagli pokret da cu se srusiti(citava prostorija se okrece samnom).Ponekad mi se cini da vidim duplu sliku.Desava mi se da posle jela imam mucnine i lupanje srca a u ovih par dana nocu imam takve aritmije da se obavezno probudim. Imam utisak da ce glava da mi prsne ne od bola vec mi se cini da mi pulsira cela lobanja.Inace imam 34 godine, u poslednjih dva meseca sam se ugojila 4-5kg(nisam gojazna) i izuzetno stresan posao. Zanima me sta mi se desava, jer trenutno apsolutno nemam vremena da odem kod lekara, osecam se jako lose pa bih zamolila za pomoc.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: problem sa pritiskom

Post od drbgd »

stres je izazvao pojacan tonus autonomnog nervnog sistema, i vi ste na pragu dijastolne hipertenzije!
morate naci vreme da odete kod interniste...
Odgovori