Korupcija u zdravstvu

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
jadna Jelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 01, 2006 1:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Korupcija u zdravstvu

Post od jadna Jelena »

Da li postoji :lol:
jadna Jelena
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 01, 2006 1:53 pm

Post od jadna Jelena »

Postavila sam ovo pitanje iz vise razloga a jedan je da sam se setila ,,slatkog,,prijatelja koji je morao da plati da bi izasao iz bolnice.Verovatno ste culi da je neko platio da bi usao ali da plati da bi izasao...neverovatno zar ne :roll:
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ma daj.... ovo je nečuveno! :D :D :D
Mora da je čoveku dojadilo.... Mene je uvek interesovalo zašto nas u bolnici drže nedeljama... i kao, srede ti šećer, ha, ha... Valjda peru troškove, šta li? 8)
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
secerlenna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 01, 2006 6:56 pm

Post od secerlenna »

Izasao bi(pobegao) on i bez njihove dozvole ali mu je trebala otpusna lista zbog aparata,tracica,Vrnjacke B.itd itd.Ako bi ovo ispricala nekom preko grane mislio bi da je vic...tuzno
nntom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 7:49 pm

Post od nntom »

Necuveno!!!!!!!!! Ja mislim daaaaaaaaaaa , mislim , ja mislim.....hm..... ne znam .... ja mislim da ti hoces nemire na ulicama. Jeste . toga ovde nema. Ti mora da si neki student. Ti bi da palish zito i qqruz strelama mrznje. Ko bre bre jos za to placa ? ccccccc Da izadje?! Slazem se sa Didijabetom ali svejedno , lep vam je nik. :) I don`t izmisljajte vishe !!!!
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

secerlenna napisao:Zar ne bi bilo NORMALNO da pacijent koji zeli da stavi pumpu ,dobije od lekara informaciju da na trzistu postoje dva ili tri proizvodjaca,da mu objasni karakteristike,a da sam pacijent odluci koju ce kupiti .Kod nas na zalost to nije slucaj jer vecina lekara prvo(izgleda) zavrsi keshonomiju pa onda medicinu.O tome vise na KORUPCIJA U ZDRAVSTVU :lol:
Pa, evo da preselimo temu gde joj je mesto... :)
Kada sam ja bila u fazi pre 5 godina da nabavim pumpu, niko od lekara mi nije ni rekao da postoji! Jedino ko mi je pomogao da se snadjem u toj crnoj rupi, ili pećini - kako hoćete, su strani forumi na koje sam se tada prijavila ne bih li našla rešenje za sebe. Onda su mi ljudi rekli "ti moraš na pumpu pod hitno". Tada nastaje moja lokalna potraga ovde i bezuspešno iznalaženje rešenja, pa mi je firma u kojoj sam tada radila kupila pumpu (HVALA IM DO NEBA!!!). Kasnije, pitala sam svoju Dr zašto mi nije rekla za pumpu - odgovor je bio "Zato što je skupa!". Dakle, moje oči i bubrezi su jevtiniji... :-? Elem, da skratim priču, u toj ustanovi u kojoj sam se lečila nije postojala "šema" za prepisivanje ins. pumpi i samo ako si bio kod "stručnjaka" na KC mogao si da dođeš do nje...... Tužno... To da imamo pravo izbora spada u cinizam na ovim prostorima.

Mogu odmah i da dodam priču sa aparatima za merenje šećera. Sada će se primenjivati pravilnik i od Fonda ćemo dobijati JEDAN aparat, najjevtiniji za državu, sviđalo se to ljudima ili ne. Ako ti se ne sviđa - kupi sam koji hoćeš. Upitala sam ih zašto Fond ne odredi cenu koju može da plati, pa da svi proizvođaći/uvoznici mogu jednako da učestvuju? Odgovor je bio da im Zakon o javnim nabavkama ne da i da moraju raspisivati tendere. Pošto se nazire da će ljudima verovatno napraviti medveđu uslugu, mene živo zanima kako će se stvari odvijati u narednom periodu.
nntom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 7:49 pm

Molba !!!!

Post od nntom »

Draga Dijabeto !!!

Posto niko do sada nije mogao da mi objasni zasto je na tenderu potroseno 300 000 evra vise za 100 pumpi umesto da se kupi jos 150 pumpi za ukupno 250 bolesnika(a gde je ono van tendera) , molio bih te da moju malenkost jednostavno - ukinesh sa ovog foruma.Ja imam sajt vec 8 godina i moj rad , moj opus i moj marketing je moja licna stvar i na tom mestu ja mogu da imam licne razloge zasto nesto stavljam na sajt , a zasto ne.Vas sajt je nesto sto je mnogo bitno , to je javni servis za sve one koji imaju dijabetes i ako si se toga prihvatila onda ne smes unositi svoju licnu volju ili zlovolju . Izbrisi me jer na mnostvu foruma na kojima ucestvujem aktivno ili pasivno nisam video da se ne smeju lomiti koplja oko neke teme. Navikao sam da slusam i gledam diskusije ljudi koji se raspravljaju oko mnogo banalnijih stvari da sve prshti okolo.Ali to je FORUM. On za to sluzi. Mesto gde svi slusaju slepo jednog i svi se s njim slazu i svi su kao sretni i svima je lepo postoji , ali to se zove - sektom. Pozdravljam te i moram ti reci da mi je zao zbog varnica koje su prstale.Sama si za to kriva jer sve bi bilo u redu da si mi jednostavno odgovorila na jednostavno pitanje. Ovo je polje gde se jedna mala greska moze pretvoriti u moru stotine pacijenata.Mislite svi o tome.Eto , jos jednom veliki pozdrav tebi, svim dijabeticarima , svim ljudima koji su humani , koji konkretno pomazu i administratoru koji ce ugasiti moje ime na ovom cenjenom forumu. Nemojte mi odgovarati jer vise necu dolaziti.Hvala,Vas nntom
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Žao mi je što se tako osećaš, ali ja nisam osoba koja može da ti pruži te podatke i ne znam zašto mene smatraš odgovornom za sve što se dešava na ovim prostorima. No dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje. Život je dug i biće još tendera.... i ponuđača. Pa, živi bili! Da te brišem sa foruma - nemam nameru. Mi smo i dalje tu, možda se predomisliš...
Sve najbolje! :D
Odgovori