Infarkt miokarda i krvarenje iz nosa
Infarkt miokarda i krvarenje iz nosa
Postovani! Moj suprug (49 godina) pre mesec dana imao je infarkt miokarda: Infarctus miocardii ac.inferioris I 21.Za skoro nepun sat od pocetka bolova u grudima ugradjen mu je stent: PCI primaria cum implantatio No I RCA prox Z 95.5. Porpisana mu je terapija: Aspirin 100 mg dozivotno, Plavix 1 tbl godinu dana, Ranisan 2x1, Concor 5 mg (koji je pio pre infarkta), Enalapril 2x5mg, Pravacor 20 mg. Posle izlaska iz bolnice oseca se dobro, ali dva tri puta mu se pojavila krv u nosu. Izmerili smo pritisak, normalan, 130/85. Posavetovala sam se sa dr iz hitne pomoci i rekao je da mu se odmah uradi INR i isto smo danas odmah uradili. Rezultat je 0,98 Ref.vr. tv 2,5-3,5. Veceras je njenov lekar rekao da to nije trebalo da se radi....a pre toga sam ponovo razgovarala sa dr iz hitne pomoci i rekao je da obavezno vidi sa lekarom o eventalnoj promeni terapije..jer to nije bezazleno i da moze doci do komplikacija. Ostali rezultati ALT, AST GAMA i CK su dobri. Moje pitanje je: da li je ovo normalna pojava i da li moze da dodje do komplikacija kako rece doktor hitne pomoci. Napomenucu: krverenje nije u mlazu niti kapima ali je u jednom trenutku prisutna i brzo nestane. Hvala unapred!