Maligni melanom . Hitno misljenje

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pobeda Pobeda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 05, 2010 9:14 pm

Maligni melanom . Hitno misljenje

Post od Pobeda Pobeda »

Mami je danas stigao ph nalaz. potvrdjen je maligni melanom. Doktori su naravno skrti na recima pa bih zamolila nekoga da mi objasni neke stvari. Ovako glasi nalaz. Podtip<superficijalnog sirenja( superficial spreding)., Breslow 3,9 mm., Clark IV., mitoze 2/mm ., ulceracija, da sirina 3,5 mm. kakve su prognoze za cetvrti stadijum. kako da joj pomognemo. Trebamo inace da zakazemo konzilijum radi dalje terapije. Uradjen je ultrazvuk abdomena i na svu srecu sve je ok. Takodje snimak pluca je dobar. Ldh nalaz dobar. Da li neko moze da mi da svoje misljenje. Molim za savet . marina
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Maligni melanom . Hitno misljenje

Post od drbgd »

verovatnoca petogodisnjeg prezivljavanja je u opsegu 60-75%
dobro je sto su nalazi dobri!
Pobeda Pobeda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 05, 2010 9:14 pm

Post od Pobeda Pobeda »

Bili smo na konzilijumu. Mami su rekli da je dobro odradjena operacija i da ide na redovne kontrole. Ja se nadam da to znaci da je sve ok. hvala na odgovoru. Za onaj procenat prezivljavanja, ako su dobri svi rezultati i nema vidljivih metastaza da li onda isto taj procenat vazi.
milosanja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2011 5:39 pm

Post od milosanja »

postovana,
odvedite mamu i na pregled kod dr.marka lensa,koji je strucnjak za melanome.radi na poznatoj klinici u londonu,ali dolazi na konsultacije u beograd na kliniku za dernatologiju kao i na privatnu kliniku Žutić , na novom beogradu,mozete ih naći na internetu i zakazati pregled.
ja sam izgubila drugaricu pre mesec dana od te nepredvidive i mučke bolesti,ali znam da nam je dr.lens puno pomogao.
sve najbolje
Odgovori