Dupli serklaz u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
zaklinap
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 12:20 am

Dupli serklaz u trudnoci

Post od zaklinap »

Unapred se izvinjavam ukoliko ova tema vec postoji ali ja je nisam nasla.
Pokusacu ukratko da iznesem moj problem! Trudna sam 25 nedelja u 16-oj nedelji mi je aplikovan serklaz zbog vrlo lose istorije(2 blighted ovum jedan spontani i jedan indukovani porodjaj u 21 nedelji, prolaps plodovih ovojaka). Nova trudoca nakon ovog poslednjeg se desila posle tri meseca i od pocetka sam pod nadzorom lekara serklaz je stavljen preventivno ali ono sto me sada muci je to da su mi na poslednjoj kontroli rekli da razmatraju jos jedan serklaz!Ovaj koji je stavljen drzi nije popustio ali posto beba otezava i vrsi pritisak na grlic kazu da je bolje da se stavi jos jedan. Zaboravila sam da kazem da sam od pocetka na strogom mirovanju.
Molim sve one koji su imali slicno iskustvo sa duplim serklazom da mi se jave i podele iskustvo samnom!Hvala unapred!
GS74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 04, 2010 3:06 pm

Re: Dupli serklaz u trudnoci

Post od GS74 »

Nemam to iskustvo, ali pratim tvoju "istoriju" i zelim da ti kazem da se veoma radujem zbog tebe. Samo hrabro, drzim fige da izguras do kraja i da mazis svoje bepce za koji mesec.
Svu srecu ti zelim, javljaj se.
Pozdrav :D
zaklinap
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 25, 2008 12:20 am

Re: Dupli serklaz u trudnoci

Post od zaklinap »

Hvala ti GS74!!I ja se iskreno nadam da ce biti ok!Inace uradjen mi je jos jedan serklaz 1cm iznad ovog koji je stavljen ranije juce sam izasla iz bolnice.Sada mi je cervikometrija 30 mm a bila je 18 cm pre toga. Postupak se zove reserklaz.Mozda ce nekome biti od koristi ove informacije.Pozdrav svima i javljacu se i dalje!!!!
Odgovori