Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Izrazena vena na penisu
PostPoslato: Čet Dec 16, 2010 6:11 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 7:10 pm
Postovi: 2290
glavic je normalno meksi od tela penisa, sastavljeni su od razlicitog tkiva i imaju razlicitu funckiju...glavic je prosireni deo sundjerastog (spongioznog) tela koje se pruza donjom stranom penisa i kroz koje prolazi mokracna cev (zato i mora da bude mekse, da bi mogla da prodje semena tecnost kroz mokracnu cev tokom ejakulacije)...kad se izvrsi pritisak na glans on ce lako splasnuti (kako kod koga, kod nekog vise, kod nekog manje), za razliku od kavernoznih tela koja cine telo penisa i daju cvrstinu (pretrazi malo na netu seme anatomije penisa da to bolje razumes)...i normalno je da ce glavic vise da nabubri kada stisnes penis pa fizicki nasikas krv u njega...sto se tice vene - tu koju vidis je povrsna vena i ona sakuplja krv iz koze, a iz glavica krv ide dubljom venom, nju ne vidis, znaci sigurno nije do toga...ako glavic splasne mozda vise nego uobicajeno to moze da bude i usled neke neprijatne senzacije ili bola, npr. ukoliko imas problem sa tesnom kozicom, kratkim frenulumom, u tom slucaju naravno treba resavati taj problem...a i psiholoski momenat igra ulogu, a tu je jedini savet da NE BRINES, NE RAZMISLJAS O TOME, samo tako ce krenuti na bolje...a pogotovo ako tek zapocinjes seksualni zivot, ne moze u startu da sve funckionise idealno, vremenom sve dolazi na svoje mesto...opusti se, uzivaj, a ako postoji neki problem sa kozicom ili frenulumom onda ga resavaj, a zbog vene ne brini uopste! :wink:


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Izrazena vena na penisu
PostPoslato: Pon Dec 20, 2010 9:49 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Čet Jun 03, 2010 2:11 pm
Postovi: 70
Dr011 je napisao:
kad se izvrsi pritisak na glans on ce lako splasnuti (kako kod koga, kod nekog vise, kod nekog manje)

Uz dužno poštovanje, ovo nije baš tačno. Ako nema problema sa erekcijom, glavić ne bi smeo uopšte da gubi čvrstinu (deo kavernoznog tela koji se nalazi u glaviću), dok sunđerasto telo može biti mekše i gubiti zapreminu pod pritiskom, ali ne tako lako. Uz okluziju malih vena u delu kavernoznog tkiva glansa, čvrstini erekcije pomažu i venski ventili u obe dorsalne vene, pogotovu u DDV.

Dr011 je napisao:
sto se tice vene - tu koju vidis je povrsna vena i ona sakuplja krv iz koze, a iz glavica krv ide dubljom venom, nju ne vidis, znaci sigurno nije do toga...

Vena koju vidim jeste DDV, detaljno sam pogledao vaskularni sistem penisa i po obliku i položaju to je DDV i vidi se upravo zato što je proširena, inače treba samo SDV da se vidi, ali i ne mora. DDV ponire u telo penisa neposredno iza glansa i sakuplja krv iz dela spongioznog i dela kavernoznog tela glansa. Jasno se oseća protok krvi nazad kroz ovu venu kada se izvrši pritisak na glans, odn. kada se ona blokira prstom, glans ostaje čvrst.

Dr011 je napisao:
ako glavic splasne mozda vise nego uobicajeno to moze da bude i usled neke neprijatne senzacije ili bola, npr. ukoliko imas problem sa tesnom kozicom, kratkim frenulumom, u tom slucaju naravno treba resavati taj problem...a i psiholoski momenat igra ulogu, a tu je jedini savet da NE BRINES, NE RAZMISLJAS O TOME, samo tako ce krenuti na bolje...a pogotovo ako tek zapocinjes seksualni zivot, ne moze u startu da sve funckionise idealno, vremenom sve dolazi na svoje mesto...opusti se, uzivaj, a ako postoji neki problem sa kozicom ili frenulumom onda ga resavaj, a zbog vene ne brini uopste! :wink:

Da, imao sam problem sa blagom fimozom i blago kraćim frenulumom, ali to uopšte ne utiče na funkcionisanje penisa. Ne bih rekao da ima psihološkog efekta kod mene, jer ja mogu da postignem punu erekciju glansa, ali ne mogu da je održim. Isto tako pri jutarnjoj erekciji telo penisa je čvrsto i potpuno erektovano, dok je glans manji i nepotpuno erektovan.

Začuđuje me da urolozi veoma retko uopšte uzimaju ovaj problem u obzir, ili su skloni da ovom problemu pripisuju psihološko poreklo. Jedini koji rešavaju ove probleme su tzv. interventni radiolozi, ugradnjom specijalnih zavojnica u venu, balona, ili pak katetarizacijom ili embolizacijom vene.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Izrazena vena na penisu
PostPoslato: Ned Dec 26, 2010 12:56 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 15, 2009 7:10 pm
Postovi: 2290
LuckyS je napisao:
Dr011 je napisao:
kad se izvrsi pritisak na glans on ce lako splasnuti (kako kod koga, kod nekog vise, kod nekog manje)

Uz dužno poštovanje, ovo nije baš tačno. Ako nema problema sa erekcijom, glavić ne bi smeo uopšte da gubi čvrstinu (deo kavernoznog tela koji se nalazi u glaviću), dok sunđerasto telo može biti mekše i gubiti zapreminu pod pritiskom, ali ne tako lako.

glavic i jeste prosireni deo sundjerastog tela koji naleze kao kapa na kavernozna tela, tako da se i ona nalaze u dubini kad pipnes, ali ona ne mogu da izgube cvrstinu samo u vrhu, unutar glavica, a da ostatak tela penisa ostane cvrst, kako kazes mozda cak i previse...dakle to sto splasne u glavicu je upravo sundjerasto telo...razlicit je oblik glavica od coveka do coveka, i to igra ulogu koliko ce "splasnuti" na pritisak...ako imas problem pri penetraciji mozda se radi o smanjenju cvrstine celog penisa...sto se tice vene a i celog tog problema sa cvrstinom najbolje bi bilo obaviti pregled penisa pa da se vidi da li postoji neki problem ili je sve ok...a sto se tice kozice i frenuluma oni itekako znaju da naprave smetnje...tako da svakako savetujem odlazak urologu, da se vidi i ta vena, i kozica, i frenulum, i ispita erekcija...


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Izrazena vena na penisu
PostPoslato: Ned Dec 26, 2010 3:00 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 12:02 am
Postovi: 1525
http://www.theodora.com/anatomy/images/image1154.gif


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Idi na stranicu   Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 91 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: