svrab i peckanje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
svrab i peckanje
pre mesec dana sam prvi put spavala sa deckom.Koristili smo zastitu i maximalno smo pazili.8 dana nakon toga sam dobila, i sve je bilo normalno ali sam poslednja 2 dana menstruacije povremeno osecala svrab.Nisam puno obracala paznju jer sma mislila da je normalno da se to ponekd desi, zbog ulozaka ili tako nesto... nakon menstruacije sam takodje ponekad osecala svrab, ne stalno i nije bilo nesto starsno da nisam mogla da podnesem.Medjutim nekoliko dana posle sam pocela da osecam pomalo i peckanje, takodje ne kontinuitano. Jedan dan bi mi smetalo vise, pa 2-3dana ne bi osecala nista i opet tako...Takodje to peckanje sam osecala i prilikom mokrenja. Prosle nedelje je izgledalo kao da me prastaje, nista nisam osecala, a i peckanje koje sam osecala pri mokrenju je bilo manje... Pomislila sam da je to bilo nesto prolazno i laknulo mi je. Medjutim pre tri dana smo ja i decko hteli da ponovimo ono od pre mesec dana i ja sam osetila peckanje i nisam mogla da izdrzim. To me malo prepalo. juce i prekjuce nisam osecala nista, ali sam jutros osetila svrab i pomalo peckanje... zato vas molim da mi pomognete i da mi kazete sta da radim? do ceega bi to moglo da bude i da li moze da bude nesto opasno? trenutno ne mogu da odem kod ginekologa. Da li bi sela da uzmeme neku kremu ili nesto sto moze da mi pomogne, a da ne moze da mi skodi??
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: svrab i peckanje
Ne postoje opravdanja za posetu ginekologu! Posebno sto ste mlada zenka osoba, sada steknite naviku da posecujete ginekologa svakih 6 meseci! Morate da vodite archuna o sebi, nema ko drugi!
Kupite kansen ili kanesten krem i mazite lokalno. ako se smire simptomi za 2 dana onda je u pitanju gljivica, izbacite iz ishrane proste secere, nosite samo pamuchni ves, vodite rachuna o higijeni, ne koritite gelove za tushiranje, smanjite cigarete...
Peckanje moze biti i od iritiranosti mokracnog kanala ako ste imali malo grublji odnos, koristite lubrikante na bazi vode ako je to potrebno, da mi smanjili iritaciju tkiva!
Kupite kansen ili kanesten krem i mazite lokalno. ako se smire simptomi za 2 dana onda je u pitanju gljivica, izbacite iz ishrane proste secere, nosite samo pamuchni ves, vodite rachuna o higijeni, ne koritite gelove za tushiranje, smanjite cigarete...
Peckanje moze biti i od iritiranosti mokracnog kanala ako ste imali malo grublji odnos, koristite lubrikante na bazi vode ako je to potrebno, da mi smanjili iritaciju tkiva!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Treba da uradite ginekoloski preged sa cervikalnim i vaginalnim brisem, da se vidi sta je tacno uzrok vasim tegobama.
nije meni problem da odem kod ginekologa.. vec trenutno ne mogu... zbog toga trazim pomoc.. hvala u svakom slucaju... I jos me zanima moze li ovo da bude nesto malo ozbiljnije, opasnije?
jos nesto da pitam?
kupila sam onu kremu koju ste mi rekli. Nisam je koristila jer za 2 dana bi trebalo da dobijem menstruaciju... Smem li da sacekam da menstruacija prodje pa da pocnem da koristim kremu? I u upustvu koje sam dobila uz kremu pise da bi uporedo sa kremom trebala da koristim preparate za unutrasnju infekciju. Pa ako malo mozeta da mi objasnite koriscenje toga??

i smem li da koristim kremu dok ne dobijem menstruaciju, pa da pauziram dok menstruacija traje? molim vas odgovarite mi sto brze, mislim da sam dovoljno dugo cekala dok nisam potrazila pomoc... pomalo se plasim da mi se stanje ne pogorsa?? mada ne osecam neke vece promene...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Peckanje može da bude od iritacije tkiva, može da bude i autoinfekcija, naime tokom seksa kod žene zbog blizine analnog i vaginalnog otvora može da dođe do prenosa crevnih bakterija u vaginalni predeo...pranje posle velike nužde može da pomogne ali činjenica je da ako se tegobe nastave moraš ići kod ginekologa.
Neće ti biti ništa ako sačekaš da prođe menstruacija i nema potrebe za korišćenjem nečeg uz kremu, ako su u pitanju gljivice one se lako zaleče. Ako nisu probaj vaginalete na bazi kantariona, to nije antibiotik a pomaže kod iritacija.
Neće ti biti ništa ako sačekaš da prođe menstruacija i nema potrebe za korišćenjem nečeg uz kremu, ako su u pitanju gljivice one se lako zaleče. Ako nisu probaj vaginalete na bazi kantariona, to nije antibiotik a pomaže kod iritacija.
hvala vam puno...