Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Molim za pomoc
PostPoslato: Uto Dec 21, 2010 3:45 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Uto Dec 21, 2010 2:40 pm
Postovi: 1
Molim vas za pomoc.

U pitanju je moj otac, koji je 1953 godiste.
Pre tri meseca, poceo je da oseca jake bolove u celom telu. Lekar opste prakse ga je uputio urologu i intravenskom snimanju bubrega. To snimanje je pokazalo da, levi bubreg ne vrsi svoju funkciju, odnosno, kontrast nije mogao da dodje do bubrega, posto postoji neko zakrcenje/prekid u kanalu koji povezuje bubreg i besiku. Ne znaju sta je to, niti mogu da vide i kazu da je, mozda potrebna operacija kako bi se ustanovilo. Prijavio se za bolnicu, ali cekamo da ga pozovu, posto ima dosta ljudi koji su na cekanju.
Sledece sto se desava, jeste to, da je pre nekih mesec dana, pored bolova u celom telu, poceo da oseca pritisak i bolove u glavi, vratu, ledjima i jake nesvestice. To se u pocetku redje desavalo i drzalo ga je po 2-3 minuta i posle toga bi sve bilo u redu. U poslednjih 10-tak dana pritisci, bolovi i nesvestice su sve ucestalije (na svakih sat po par puta), jace su, bude ga iz sna i po celu noc ne moze da spava.
Obavljen je pregled kod kardiologa (posto ima ugradjena 2 stenta) i receno mu je da mu te tegobe nisu od toga. Uradjen je dopler vrata i rezultati su bili ok. Posle je usledio i odlazak i kod neurpsihijatra (posto u nasem domu zdravlja nema neurologa), koji ga je hitno uputio na skener glave u klinicki centar. Rezultati skenera su ok i neuro-hirurg je rekao da slucaj nije za njih i poslali su ga kod neurologa, takodje u klinickom centru. Obavljen je i pregled ociju, ocnog dna i ocnog pritiska i to mi je bilo ok. Posle povrsog pregleda, dojagnoza neurologa je to, da sve te tegobe koje ima, poticu od kicme, koja mu je po njihovim recima 3 puta starija od njega. Prepisali su vitamine i mora da ide na fizikalnu terapiju u domu zdravlja.
Javili smo se u nas dom zdravlja na fizikalnu terapiju, odradjena je jedna. Prilikom odlaska na drugu terapiju ocu je ispred doma zdravlja pozlilo (isti siptomi pritisak, bolovi i nesvestica) i usled merenja pritiska, koji je bio 160 sa 102, fizijatar nije dozvolio da se odradi terapija, posto je u pitanju terapija sa strujom, vec ga je poslao kuci da odmara. Juce mu je, takodje, bilo lose i fizijatar je dao predlog da ga ipak odvedemo na VMA ili u Urgentni centar. Na VMA su ga nakacili na infuziju, dali indjekciju sa diklofenakom i poslali ga kuci da se odmara, posto nije tezak slucaj.
Da li mi mozete pomoci sta da radim? Po lekarima svi rezultati su dobri, a njemu je sve losije i losije.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1 Post ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: