Kašnjenje menstruacije - opet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
jelena_m
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 1:28 am

Kašnjenje menstruacije - opet

Post od jelena_m »

Zadnje 3 godine imam problema sa kašnjenjem menstruacije. Godinu dana sam koristila "Dijanu", 5 meseci "endomitril", a sad su mi dali "Primolut-nor-5". Naime, hormonski test (7 dana pred početak ciklusa) je pokazao da progesterona nema ni u tragovima. Taj problem je prouzrokovao i problem sa dokjaka, koje me sve češće bole. Na ultrazvuku kažu da su žlezdanog tipa, da pokazuju znake fibrocistične displazije. U aksilama su prisutne fibrozno izmenjene LGL. Zanimame da li bi se stanje sa mojim dojkama pogoršalo kada ne bi uzimala ni jedan hormonski preparat, i da li postoje neki čajevi koji bi regulisali menstruacioni ciklus a ujedno i smanjili bol u dojkama.

Da li "Primolut-nor-5" može da reši moj problem sa pomenutim hormonom. U upustvu od leka postoji veliki spisak neželjenih dejstava. Zanima me da sve to još više ne pogorša moju sitaciju.
:-?
gocaz
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 21, 2005 3:00 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od gocaz »

I mene zanima, odnos hormoni i promene na dojkama ( ciste, tumori...). Da li su estrogeni u pilulama odgovorni za sve to ? Ovde nema pilula samo sa progestenonom, u tom smislu se nudi kao moguci odgovor spirala.

Da li i dalje piti te pilule sa oba hormona, kada su registrovane promene u dojkama ?
jelena_m
Novi član
Novi član

Post od jelena_m »

Na internetu sam pronasla da postoje pilule koje sadrze samo progesteron, a i kzu da kod nas postoje ampule istog. Cini mi se da je ogroman broj lekara specijalizirao ginekologiju jer je visoko profitabilna grana medicine, i da ogroman broj njih se ponasa kao da su popili svu pamet na ovoj planeti
balkanika
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 06, 2004 2:00 am

Post od balkanika »

jelena da ti malo pomognem koliko sam ja obavestene pilule nisu bas najbolje kod fibrocisticnih promena na dojkama, bas sam na ovom forumu caskala sa dok. Presetnik koja je tada odgovarala.
Posto i ja imam isti problem sa dojkama odlucila sam da pitam pre nego sto nesto pijem i tako i saznala, da nije bas najbolje piti pilule ali ukoliko su terapija onda treba odabrati od dva zla ono koje je manje.
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

Zaboravih da te pitam a el ti se desavalo da si za te tri god. imala premenstrualna krvarenja 7-10 dana.
jelena_m
Novi član
Novi član

Post od jelena_m »

ne do sada nisam imala takvih problema. Ali u danima kada treba da dobijem, a ne dobijam, pojavljuju se otekline na rukama, stomaku, sve me boli... (a grudi najvise)
balkanika
Aktivan član
Aktivan član

Post od balkanika »

Grudi mnogo bole zbog diplazija, to se i meni desava s tim sto ja imam i premenstrualno krvarenje zbog naglog pada progesterona kako su mi rekli.
Odgovori