Neobicna menstruacija ???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
RRR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 7:53 pm

Neobicna menstruacija ???

Post od RRR »

Poslednji ciklus mi je bio 28. oktobra. Do danas sam u nekoliko navrata primetila crvenu nit na vesu. Danas sam dobila ciklus koji je bio obiman, a prilikom mokrenja primetila sam na toalet papiru nesto vrlo cudno. Bio je to komad ne znam cega, nalik dzigerici, velicine 5 cm sa jedne strane gladak a nasuprot kao rasecena dzigerica. Napominjem da imam 41 godinu, dvoje dece, do sada redovan ciklus i prvi put mi se desava ovako nesto. Planirala sam odlazak lekaru bas danas kada se ovo i desilo. Ali, pretpostavljam da pregled sada nije moguc, pa molim nekog strucnog ili sa slicnim iskustvom za savet ili informaciju o cemu se zapravo radi.Pozdrav
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Re: Neobicna menstruacija ???

Post od isidora »

To sto ispadaju komadici necega sto lici na dzigericu (ne bas u toj velicini, to bas i nisam cula) je normalno: to bi trebalo da se desava svaki put, samo mozda niste primetili: nekakvo ljustenje unutrasnjosti materice, ili tako nekako. Jeste odvaratno, ali bi trebalo da je normalno.

pozdrav.
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

Ajde sad da ne otvaram novu temu: da li neko zna zasto je meni posle trece trudnoce menstruacija pocala da traje po 8 dana, nekad i devet?

A dobijam redovno na 28, mogu sat po tome da navijam, ali od jedne do druge, ne sastavim ni dve ipo tri nedelje? :-?

I ranije mi je trajalo po 5-6 dana, ali samo prva dva dana ide, a ostalih dana samo tragovi, i nosim ulozak koji ostaje potpuno cist.

Ovo se desilo posle trece trudnoce: ide mnogo vise, i traje mnogo duze.

:-?
RRR
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 7:53 pm

Post od RRR »

Isidora, hvala puno !!!
Korisnikov avatar
Goca 067
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Feb 06, 2009 1:24 pm

Post od Goca 067 »

isidora napisao: ranije mi je trajalo po 5-6 dana, ali samo prva dva dana ide, a ostalih dana samo tragovi, i nosim ulozak koji ostaje potpuno cist.
Moj slučaj, ali meni se to dešavalo zbog mioma. Da li si bila skoro na pregledu?
isidora
Aktivan član
Aktivan član

Post od isidora »

U julu, na kompletnom pregledu, sa svim brisevima, UZ i sve to.

Sve je drugo ok, osim sto mnogo duze traje i malo vise ide... :-?
Korisnikov avatar
Natasa87
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 03, 2010 10:57 pm

Post od Natasa87 »

Već duži vrmenski period imam vodenu cistu na levom jajniku, a skoro (manje od mesec dana) sam imala upalu jajnika i primala gentamicin (6 duplih) . Pa me zanim, koliko je opasna vodena cista i postoji li lek za nju? Ginekolozi kod kojih sam išla, nisu ništa rekli, samo su je videli na ultrazvuku.
Ciklus mi je normala , dobijam redovno na 28. dan. Nisam imala ni jednu trudnoću.
kovinka
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Sep 11, 2005 10:20 pm

Post od kovinka »

Molim za pojasnjenje vezano za miome. Imam 44 godine i vec 5-6 godina neuredne cikluse.Nepusac sam i izuzetno gojazna. Imala sam jedan normalan porodjaj u 29-oj godini i jedan spontani pobacaj u 35-oj godini. Obicno se desava oskudno krvarenje u vreme ocekivane menstruacije koje dugo traje u vidu sukrvicavog sekreta (ponekad sasvim nestane na nekoliko dana), protkano "nitima". Ginekoloski pregled - Papnikolau test i kolposkopija budu u redu, a UZ nalaz pokazuje zadebljalo tkivo materice. Terapija bude Primolut nor 10 dana - 2x1 tableta i nekoliko narednih meseci od 16-25-og dana ciklusa. Za to vreme menstruacije su u redu, a po prestanku uzimanja terapije - obicno jos dva meseca ciklus bude uredan, a zatim se desava isti poremecaj. Ginekolog tvrdi da je to posledica anovulatornih ciklusa i postepenog gubitka menstruacije (nije pominjao miome), ali to sve vec predugo traje. Obzirom da se na ovaj nacin ne lece uzeroci, zanima me sta bih jos mogla da uradim kako bih dosla do informacije sta je tacno u pitanju. Jer, vecim delom u toku godine sam pod terapijom Primolut norom. Plasim se da to mozda ima veze i sa gojaznoscu, a po genetskim predispozicijama sklona sam bolestima srca i krvnih sudova. Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Natasa87
Obicno se pusti da prodje nekoliko ciklusa, jer obicno same puknu, a ako se duze zadrzavaju ili ako imate bilo kakve tegobe, onda ponovo kod lekara.
Kovinka
Gojaznost i tekako moze da izazove hormonalne poremecaje. S druge strane, mozda ulazite polako u menopauzu. S obzirom da ne znate jos uvek, osim ginekologa, za vas bi bio endokrinolog dragocen da razresi misteriju.
Odgovori