Obratila bih se svima dobre volje da daju odgovore.
Već duži vrmenski period imam vodenu cistu na levom jajniku, a skoro (manje od mesec dana) sam imala upalu jajnika i primala gentamicin (6 duplih) . Pa me zanim, koliko je opasna vodena cista i postoji li lek za nju. Ginekolozi kod kojih sam išla, nisu ništa rekli, samo su je videli na ultrazvuku.
Unapred hvala
Cista
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Cista
Vodena cista ne treba da predstavlja problem,ona brzo raste i moze biti velika,ali teba da pukne.To se obicno ne oseti ili mozda malo zaboli,ali nisi ni sigurna da se to desilo.To se desava kada folikul ne pukne u periodu ovulacije vec nastavi da raste.Treba da pukne pre menzisa.Nije dobro kada je cista ispunjena nekim drugim sadrzajem,onda je rizicnije.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 1:13 am
ja stalno imam problema sa njima...Natasa87 napisao:Hvala...

-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 1:13 am
eserihija coli
vec duze vreme imam eserihiju koja je izolovana na cervixu materice...pila sam palitrex i panklav ali ona je i dalje prisutna.Sta je najbolje protiv nje i jel pomazu neki cajevi mozda?
Inace meni je cista isla i do 7 cm i na klinici nista nisu preduzeli,rekli su da ce puci,tako je i bilo.Upravo sam prosle nedelje imala jednu i nije pukla nego se smanjila kad sam dobila menzis,rekla mi doktorka posle uz pregleda.I tako sad stoji upola manja.Mozda ce se skroz resorbovati,a bila je oko 6 cm,sad je oko 20 mm posle menzisa.