Niska frekvencija srca u miru?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Presretac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 12, 2010 9:57 pm

Niska frekvencija srca u miru?

Post od Presretac »

Nizak pritisak i niska frekvencija srca u miru.
Prtisak uglavnom oko 110/70 i pus oko 60bpm a ima i momenata kada je 108/66-68 a puls oko 54bpm, sto mi po nekada izaziva pospanost, ali nisam zimogrozljiv i pored ovakvih stanja sto me malo buni.
Ja se bavim sportom rekreativno, preko zime 2-3 puta ned, a kada je toplije skoro svaki dan neka rekrreacija tj. neki sport. Uglavnom bicikl roleri trcananje plivanje i sl., uglavnom neidem u teretanu staticke vezbe samo ponekada i to sopstvena tezina ne korsitj tegove i slicne stvari.
Jel ovo normalno obzirom da mi se po nekada uzasno spava kad imam tako nizakl pritisak
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Re: Niska frekvencija srca u miru?

Post od drbgd »

bilo bi dobro da uradite kardioloski pregled sa eho pregledom srca, kao i holter EKG

ove vrednosti koje su napisane vas ne ugrozavaju, u smislu da treba odmah da odete kod nekoga, ali u narednim nedeljeama bi bilo pozeljno. najverovatnije ce nalaz biti OK, u skladu sa bavljenjem sportom ali to treba da se i dokaze pregledom
Presretac
Novi član
Novi član

Post od Presretac »

drbgd napisao:bilo bi dobro da uradite kardioloski pregled sa eho pregledom srca, kao i holter EKG

ove vrednosti koje su napisane vas ne ugrozavaju, u smislu da treba odmah da odete kod nekoga, ali u narednim nedeljeama bi bilo pozeljno. najverovatnije ce nalaz biti OK, u skladu sa bavljenjem sportom ali to treba da se i dokaze pregledom

Zaboravih da napomenem imam 35god, radio sam skoro EKG i obican i onaj sa 12kanala i kardilog kaze da nije nasao nista neuobicajno i nije me poslao na EHO.
E sad to stanje niskog pulsa i pritska nastupa kao sto rekoh u miru i to npr. ako sam imao trening juce, u miru ce mi danas biti puls oko 55 i nesto nizi pritisak.
Inace nne zamaram se, nemam poteskoce u naporu nisam primetio, milims to se nikad ne zna samo aparat moze da zabelezi recimo promenjn protok u naporu a ja to ne moram ni da osecam uopste, prejako srce steze i nije bas pozeljno preterivati.
Obzirom da se sportm bavim jako dugo jel mislite da je vreme da usporim obzirom da ipak 35 nije malo :)
Dakle EHO i HOLETER da uradim.
Test opterecenja?
Presretac
Novi član
Novi član

Post od Presretac »

drbgd napisao:bilo bi dobro da uradite kardioloski pregled sa eho pregledom srca, kao i holter EKG

Zaboravih ako moze neka preporuka gde se to moze obaviti kvalitetno.
U mom domu zdravlja bi i rekli nije ti nista sta ce ti to da me skinu samo sa vrata, a mozda cak poslali i psihijatru.
Na zalost funkcionisu tako sto treba prvo nesto da te strefi da bi te pregledali.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

zakazite "na knjizicu" eho srca u klinickom centru srbije, ili u kbc dedinje. priblizava se kraj godine, i termini za zakazivanje. nema razloga da placate privatno, mozete da sacekate svoj red za dva-tri meseca.
od nalaza eho pregleda zavisi dalja preporuka za rezim bavljena sportom.
nizak pritisak nije nikakav zdravstveni problem
Presretac
Novi član
Novi član

Post od Presretac »

drbgd napisao:zakazite "na knjizicu" eho srca u klinickom centru srbije, ili u kbc dedinje. priblizava se kraj godine, i termini za zakazivanje. nema razloga da placate privatno, mozete da sacekate svoj red za dva-tri meseca.
od nalaza eho pregleda zavisi dalja preporuka za rezim bavljena sportom.
nizak pritisak nije nikakav zdravstveni problem
Ok, hvala na brzom odgovoru.
Kad budem odradio EHO javljam rez :)
Odgovori