sexualni odnos za vrijeme menstruacije

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
dragana887
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Dec 10, 2010 3:42 pm

sexualni odnos za vrijeme menstruacije

Post od dragana887 »

da li seksualni odnos tokom menstruacije utice na kasniju plodnost zene? dali zena moze ostati u drugom stanju ako je prije imala seksualne odnose tokom menstrualnog ciklusa??
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: sexualni odnos za vrijeme menstruacije

Post od tamaraft »

Jos jedna od zabluda!

Naravno da mozete ostati trudni bez obzira na to da li st ei koliko st eputa imali odnose tokom trajanja ciklusa!

Menstrualno krvarenje tokom odnosa svakako nece biti razlog neplodnosti ili poteskoca prilikom zaceca!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: sexualni odnos za vrijeme menstruacije

Post od Dea »

Tamaraft je odgovorila na prvo pitanje, a ja cu na drugo.
Sve zavisi koliko vam traje menstruacija i kog dana ste imali odnose.

Vecina zena sa normalnim ciklusom ima ovulaciju izmedju 14 i 16 dana ciklusa (racuna se od prvog dana menstruacije). U takvim slucajevima cak i da imate poslednjeg dana ciklusa odnos (na sta dodati jos par dana koliko spermatozoidi mogu da prezive u telu) tesko da moze bilo sta da se desi.

Ali nije kod svih zena tako. Ja sam recimo imala ovulaciju 10/11 dana ciklusa a odnos 8-mog i ostala trudna. Dobijam redovno na 28 dana a ciklus mi traje 5-6 dana. Ali ima zena kojima ciklus traje i 7/8 dana... tako da je ovo moglo i da udje u gore navedeno pitanje.

Kod zena sa normalnim ciklusom racuna se da su do 10-tog dana neplodni dani, kao i od 20-tog pa do pocetka menstruacije. Ipak ova metoda spada u vrstu nesigurne kontracepcije i trebalo bi da je koriste samo one osobe kojima eventualna trudnoca ne predstavlja neki problem.
Odgovori