I meni bi trebao jedan odgovor. Naime,bavim se sportom dugo godina pa sam radila analize srca preventivno. Pre par dana sam ponovo radila uz,ovoga puta kod privatnika, sve je bilo kao i uvek u redu,ali sam donela nalaze od pre dve godine da ih doktor uporedi. Uz srca je bio identican. Ali kada je pogledao holter rekao mi je da sam na tom holteru imala AV blok II stepna Mobicz II i da nikako nisam smela da treniram-vidi se jedna crtica, i istraumirao me u vezi toga,dok mi je kardilog koji mi je tada dao da nosim holter i gledao rezultat rekao da imam zdravo srce i da mogu da treniram koliko hocu. Tada sam radila i ergospirometriju,sve je bilo ok. Odmah posle ovog pregleda kod privatnika, odnela sam i tom doktoru koji mi je tada radio holter ovaj nalaz holtera i pokazala tu pravu liniju za koju je ovaj doktor rekao da je AV blok, naravno nisam pominjala njegovo misljenje i pregled. Doktor je pogledao i rekao da je to normalno,samo jedan preskok i da ne trebam nista ponovo da radim. Velika je razlika izmedju preskoka i AV bloka, pa mi nije jasno kako mogu dobiti tako razlicita tumacenja. Napisacu Vam izvestaj koji pise na tom holteru pa ako Vi mozete da date svoje misljenje,na engleskom je ali tu su strucni pojmovi koji su univerzalni.
The average heart rate was 87BPM. The minimum heart rate was 48BPM. The maximum was 191 (trenirala sam tog dana). Total QRS count for this recording was 124758. There were 714 artifact triggers, which represent 0.6% of the total QRS count.
The patient initiated no markers during the test. There were no pauses detected using a setting of 2.5 sec. There were 20 tachycardias, the longest tachycardia episode was 2 hours 4 min 3 sec. There were no bradycardias.
There was 1 PVC. These represent 0% of the QRS count total. The higest PAC count of 1 was noted on 9.dec 7.0 PM. Of these PVC,none were couples, none were triplets, and none were SV tachycardies.
There were 9 PAC. These represent 0% of the QRS count total. The higest PAC count of 2 was noted on 9.dec around 5.00PM. Of these PAC none were triplets,and none were SV tachycardies.
There were no absolute arrhythmias detected.
No ST depression episodes (>2,0mm) were detected in channel 1. No ST depression episodes (>2,0mm) were detected in channel 2.
Diagnosis-I have made the following initial diagnosis: Tokom snimanja registrovana je prosečna frekvenca 87. Registrovana je jedna VES i mlai broj pojedinačnih SVES. Promena atrijalnog vodiča. U naporu registrovana tahikardija.
Mnogo bi mi znacilo ako mozete da mi date vase misljenje. Ja verujem ovom doktoru koji mi je radio holter. Ali me je ovaj drugi mnogo istraumirao jer mi je skoro rekao da sam srcani bolesnik, da mogu lako da izgubim svest,da nisam smela da treniram.. Hvala Vam unapred.
za doktora Ivicu, rezulteti holtera
Re: za doktora Ivicu, rezulteti holtera
sportistima koji imaju AV blok II stepena, tip Mobitz II ugradjuje se pejsmejker.
kod vas se, medjutim, najverovatnije ne radi o ovom poremecaju sprovodjenja! AV blok II stepena, Mobitz II je kod sportista cesto pokazatelj nekog oboljenja miokarda, koje je kod vas iskljuceno eho-pregledom. malo je verovatno da se AV blok javio samo jednom, i da posle toga nije "uhvacen" nikakv znacajniji nalaz ni na stres-testu, ni na kasnijim pregledima. najverovatnije ekg nije dobro pogledan sada kada vam je to receno. ako zelite da odete na trece mesto, da biste bili sigurni - sportskom medicinom se ozbiljno bave dve ustanove - drzavni institut, koji se nalazi u kosutnjaku, kao i privatna ordinacija vita maxima iz beograda.
kod vas se, medjutim, najverovatnije ne radi o ovom poremecaju sprovodjenja! AV blok II stepena, Mobitz II je kod sportista cesto pokazatelj nekog oboljenja miokarda, koje je kod vas iskljuceno eho-pregledom. malo je verovatno da se AV blok javio samo jednom, i da posle toga nije "uhvacen" nikakv znacajniji nalaz ni na stres-testu, ni na kasnijim pregledima. najverovatnije ekg nije dobro pogledan sada kada vam je to receno. ako zelite da odete na trece mesto, da biste bili sigurni - sportskom medicinom se ozbiljno bave dve ustanove - drzavni institut, koji se nalazi u kosutnjaku, kao i privatna ordinacija vita maxima iz beograda.
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Dec 08, 2008 5:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hvala Vam na odgovoru. Na Kosutnjaku sam te godine uradila ergospirometriju,tada sam im dala na uvid i taj rezultat holtera,nista povodom toga nisu prokomentarisali,a sto se tice ergospirometrije sve je bilo u redu. Ponovo cu uraditi holter za svaki slucaj,mada i ja smatram nekom svojom logikom da je to sve bilo u granicama normale.
-
- Stalni član
- Kontakt:
Bila sam kod treceg kardiologa,uradio mi je uz srca i rekao da je sve u redu, pokazala sam mu rezultate tog holtera od pre,rekao je da srce nekad moze da preskoci od napora, a za av blok i ostalo se smejao..rekao mi je da nema potrebe ponovo da radim holter, da nastavim sto se tice sporta sve sto sam radila do sada. Da li ima potrebe da se ponovo nekada kontrolisem,i da li se virus cesto navraca..da li sportske aktivnosti mogu da stete..Desilo mi se da sam osetila pre par dana misicnu slabost,ceo dan,bilo mi je tesko da stojim-to mi se nikad ne desava, i puls mi je bio pojacan..da li virus moze da se vrati i kako da prepoznam da se radi o koksakiju?Hvala Vam unapred.
-
- Stalni član
- Kontakt:
i da li ako je ostecen sprovodni sistem srca, obavezno i ostecenje tkiva..jer bih ipak ponovo uradila holter..
-
- Stalni član
- Kontakt:
izvinjavam se ako sam dosadna,ako hocete da pogledate taj nalaz holtera
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 0826_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 0826_n.jpg