HPV - savet

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Maldaner i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 10:04 am

HPV - savet

Post od Maldaner i »

Imam 26 godina i pre par godina mi je ginekolg saopstio da imam kondilome.Nisam u to poverovala odmah , jer sam cula niz prica na tu temu koje govore o lazima lekara te uzimanju para za nepotrebne intervencije.Otisla sam kod jos dva ginekologa koji su rekli da nemam nikakvih promena . Savetovano mi je da uradim radi svoje mirnoce HPV tipizaciju . Uradila sam je pre tacno godinu dana i pokazala je da imam ne klasifikovani tip HPV-a , te mi je receno da mi lecenje nije potrebno. Mene zanima da li zaista ne treba leciti prisustvo ovog virusa ?Da li bi trebalo da se vakcinisem i zastitim od rizicnih tipova HPV-a ? Napominjem da nikakvih promena nemam. Na 6 meseci radim VB,CB,Papa test i sve je u najboljem redu. Na 12 meseci idem na redovan ginekoloski pregled.Hvala unapred na svakom savetu i misljenju.
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: HPV - savet

Post od dannina »

Vakcinacija jos nije zazivela kod nas, a i mislim da ste vi po protokolu okasnili sto se tice godina zivota. To treba proveriti kod ginekologa, kao i to sta znaci ne klasifikovani tip HPV-a.
Odgovori