bore i tonus lica

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin, goranai

Odgovori
myway
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 29, 2010 12:25 pm

bore i tonus lica

Post od myway »

Imam 40 godina, ali moje lice izgleda dosta starije. Na celu imam puno bora, koja su nekada duboke, a nekada se i ne primecuju (ne znam od cega zavisi). Pre godinu dana pocele su da mi se javljaju i bore u vidu horizontalnih linija ispod ociju. Naime, imam problem sa podocnjacima, odnosno ovaj deo mi se s vremena na vreme napuni tecnoscu, pa se onda isprazni, i tako redom, tako da su se tu pojavile te horizontalne linije. Osim toga, kada se taj deo "isprazni", koza pocinje jednostavno receno da visi. Takodje, i generalno mi je strasno pao tonus lica, tako da mi sve zajedno predstavlja ozbiljan problem (pocinje da bude i psihicki). Sto se kozmetike tice, mogu reci da sam probala mnogo toga, od najskupljih do najjeftinijih varijanti, ali cini mi se da je sve gore i gore. Pre dva dana sam krenula da koristim arganovo ulje, pa cu videti da li ce to pomoci.
Molim savet od svih koji imaju neku ideju, a pogotovu od dr Gorane i mr Silvia.
Unapred hvala.
Shomy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 27, 2008 4:59 am

Re: bore i tonus lica

Post od Shomy »

hemijski piling kod dermatologa ili neka druga od agresivnijih metoda bi mozda billo dobro resenje.U svakom slucaju,najbolje je da zakazete pregled kod dermatologa.Od kozmetike,avene evaluage je jako dobra,ima hijaluron i retinalehide,kao nocna krema,a kad dnevna vichy neovadiol sa uv zastitom.Blagi gel za umivanje,piling jednom nedeljno i neka maska,recimo biser.
Povedite malo racuna o ishrani,vise svezeg voca i povrca,c vitamina,tecnosti...
Odgovori