MOLIM STRUCNJAKA ZA ODGOVOR - SECER

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, Diabeta

Odgovori
ivaera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 28, 2010 1:12 pm

MOLIM STRUCNJAKA ZA ODGOVOR - SECER

Post od ivaera »

Dobar dan, nova sam ovde, pa mozda i gresim... Imam pitanje za nekog od vasih strucnjaka za dijabetes. Imam 38 godina, i visak od oko 15 kg, mada sam od prethodne godine uspela da oslabim 10 kilograma i dalje se trudim da to nastavim. Napominjem da zivim pod veoma stresnim okolnostima (menadzment posao. itd...) i da sam pre dve godine imala operaciju benignog tumora -zvadjen je jedan jajnik i jajovod, a od drugog ostavljena polovina. Imam troje dece, koju sam dobila nakon lecenja od steriliteta. Poslednja dva meseca nisam imala vremena da se bavim fizickom aktivnoscu i brzim hodom - sto inace praktikujem... Elem, osecala sam se lose par dana, susenje usta, ucestalo mokrenja, pa sam samoinicijativno ujutru uradila amalizu secera u krvi. Napominjem da sam prethodne noci veoma kasno vecerala (oko 11 sati) i pojela saku badema. Nalaz je bio 9.0. Naravno, veoma sam se uplasila, jer u mojoj porodici sa obe strane ima dijabeticara (babe i dede). U naredne dve sedmice sam vodila strog rezim iskrane, kretala se, vezbala, a nabrojani simptomi su prestali. Nakon 2 nedelje, rezultat vadjenja krvi na naste (prethodnog dana nisam jela od 16 sati), bio je 6.5. Da li mogu da se nadam da cu ovakvim nacinom zivota, uspeti da bez lekova odrzavam nivo secera i da ga dodatno snizim? Imam utisak da mi je u PMS secer opet dao navedene simptome. Hvala unapred!!!
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: MOLIM STRUCNJAKA ZA ODGOVOR - SECER

Post od Diabeta »

Na žalost ovde nemamo stručnjaka u smislu lekara, ali iz dugogodišnjeg bavljenja dijabetesom i iskustvima sa tipom 2 mislim da niste u poziciji da oslonite samo na sebe. Potrebno je da vas lepo pregleda endokrinolog, jer je i ta druga vrednost šećera viša od dozvoljene.
Svakako da ćete sebi izuzetno mnogo pomoći ishranom i brzim hodanjem, ali to je samo deo terapije.
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Odgovori