Ja imam kratko pitanje i molila bih sve stomatologe ili one koje studiraju stomatologiju da mi kazu svoje misljenje naravno uz objasnjenje...
Da li osmice vaditi dok su u nicanju ili cekati da porastu pa ih onda izvaditi...i zasto?
Hvala!
Savet i preporuka stomatologa
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Savet i preporuka stomatologa
A zasto mislite da treba da se vade?
Vade se onda kada pocnu da prave problem i kada postoji potreba za tim, bili oni u nicanju ili ne.
Vade se onda kada pocnu da prave problem i kada postoji potreba za tim, bili oni u nicanju ili ne.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
Tako mi je rekao doktor sa VMA,a kada ih izvadim da vidi da se stavi proteza ona obicna,posto fiksna predstavlja kako on akze veliki rizik gubitka pravilnog polozaja ostalih zuba,a potrebno ej ispraviti samo tri dole i jedan gore....
Rekao je za obe donje osmice i za levu gornju ...
Sad mene interesuje kako je lakse izvaditi kada su u nicanju ili kada niknu,koji oporavak manje traje....
Rekao je za obe donje osmice i za levu gornju ...
Sad mene interesuje kako je lakse izvaditi kada su u nicanju ili kada niknu,koji oporavak manje traje....
-
- Aktivan član
Za dobrog stomatologa nebitno je da li je iznikao ceo ili do pola recimo. U oba slucaja nema potrebe za hirurskim vadjenjem zuba. Ne znam sta podrazumevate pod oporavkom? To nije teska intervencija posle koje bi trebao oporavak.
Najbolje da pitate doktora koji vam je to preporucio kad je najbolje da vadite jer on zna plan terapije koji je predvideo.
Najbolje da pitate doktora koji vam je to preporucio kad je najbolje da vadite jer on zna plan terapije koji je predvideo.
Dr Milan Ivanovic
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
POd oporavak mislim otecensto,bolovi,krvarenja posle anestezije..pa doktor koji mi je dao uput ej rekao da se javim kod stomatologa u svom gradu,psoto sam ja isla na VMA,a nisam iz BGDa,i da oni procene...ja sam htela ipak da cujem odnosno vidim vase misljenje...
-
- Aktivan član
Ako je u pitanju obicno vadjenje nece vam se javiti ni otok, ni naknadno krvarenje, ni bolovi. Ako vas ipak bude bolelo uzecete brufen...aspirin i analgin ne, a ako postoji otok stavite spolja hladne obloge i proci ce veoma brzo.
Dr Milan Ivanovic
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
pa nznm sta je obicno st aneobicno vadjenje,ali znam da su osmice u nicanju(mogu da vam posaljem OPT)
a na izvestaju pise 28-38-48
pa izgleda da nije strasno....msm na obicno vadjenje,a hirusko vec nznm...
a na izvestaju pise 28-38-48
pa izgleda da nije strasno....msm na obicno vadjenje,a hirusko vec nznm...