Treba mi pomoc sto pre,unapred zahvalna
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 9:39 pm
Treba mi pomoc sto pre,unapred zahvalna
Trenutno sam u U.S. na jednogodisnjoj razmeni,i imam problem s zubom a znajuci da je ovde zubar veoma skup,zelim prvo da se obratim Vama ,pa ako vi kazete da je intervencija nephodna onda cu poci kod zubara. Naime pre dve godine,zubar mi je izvadio zivac,nerv ,iz zuba ,i napunio je rupu nekom crnom materijom, s naznakom da ce kad tad mada ne mora biti,taj zub se raspasti.Sve je bilo dobro do danas.Osecam da se zub raspada,tj.razdvaja,ne boli me nista,al je nelagodno kad pomeram vilicu ili hocu da jedem.Sta trebam da radim? Da podjem kod zubara? Sta ce on da uradi? Zasto mi se zub raspada? Pomozite,molim vas.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: Treba mi pomoc sto pre,unapred zahvalna
Nije mi bas jasno kako mislite da se zub raspada i razdvaja,ali pretpostavljam da ste mislili da je pukao i da postoji frakturna linija na njemu. To se dogadja sa depulpisanim zubima i normalno je da vas ne boli jer mu je izvadjena pulpa.
Ono sto vas sada zanima je sta raditi u ovakvoj situaciji. Zavisi od frakturne linije... ako se odvaja manji deo moze se uraditi nadogradnja, kompozitna, livena itd, ali ako je frakturna linija dosta ispod desni taj zub se mora izvaditi. Posto ste veoma daleko od kuce i ako vam ne smeta toliko, posetu stomatologu mozete odloziti, uz preporuku da taj zub vise ne koristite. Ako osetite neku promenu, bol i bilo sta sto bi vam smetalo moracete otici kod stomatologa.
Ono sto vas sada zanima je sta raditi u ovakvoj situaciji. Zavisi od frakturne linije... ako se odvaja manji deo moze se uraditi nadogradnja, kompozitna, livena itd, ali ako je frakturna linija dosta ispod desni taj zub se mora izvaditi. Posto ste veoma daleko od kuce i ako vam ne smeta toliko, posetu stomatologu mozete odloziti, uz preporuku da taj zub vise ne koristite. Ako osetite neku promenu, bol i bilo sta sto bi vam smetalo moracete otici kod stomatologa.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
specijalista maksilofacijalne hirurgije
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 9:39 pm
Re: Treba mi pomoc sto pre,unapred zahvalna
Hvala Vam puno na savetu. Otici cu kod stomatologa na konsultaciju za svaki slucaj , pa cu videti da li cu nesto da radim s zubom , ako budem imala jos nekih pitanja,obraticu Vam se. Hvala jos jednom.