BOL ZUBA NA ZAGRIZAJ

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ivancica_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 11:29 pm

BOL ZUBA NA ZAGRIZAJ

Post od ivancica_ »

Molim da mi pomognete ko je imao slicno iskustvo. Bala sam kod zubara na kontroli i rekla mi je da je sestica donja pod karijesom. Kada je krenula da cisti zub konstatovala je da mora zivac da se vadi tako da mi je stavila lek koji treba da umrtvi zivac i rekla da dodjem za dve nedelje. Tog dana taj zub me malo boleo i prestao. Ne boli me na toplo ni na hladno ali na zagrizaj neke hrane bas zaboli pa prodje. Ne mogu da jedem na tu stranu da ga ne bi iritirala. Da li je to normalna reakcija i da li je jos nekom tako bilo. Meni je ovo prvi put da mi vade zivac iz zuba pa ne znam.
HVALA UNAPRED.
sanyisa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 05, 2009 5:06 pm

Re: BOL ZUBA NA ZAGRIZAJ

Post od sanyisa »

ivancica_ napisao:Molim da mi pomognete ko je imao slicno iskustvo. Bala sam kod zubara na kontroli i rekla mi je da je sestica donja pod karijesom. Kada je krenula da cisti zub konstatovala je da mora zivac da se vadi tako da mi je stavila lek koji treba da umrtvi zivac i rekla da dodjem za dve nedelje. Tog dana taj zub me malo boleo i prestao. Ne boli me na toplo ni na hladno ali na zagrizaj neke hrane bas zaboli pa prodje. Ne mogu da jedem na tu stranu da ga ne bi iritirala. Da li je to normalna reakcija i da li je jos nekom tako bilo. Meni je ovo prvi put da mi vade zivac iz zuba pa ne znam.
HVALA UNAPRED.
Mislim da ne bi trebalo da se brines. Kada se stavi lek nije cudno da boli taj dan a i narednih par dana..posle bi trebalo da prestane. Ono sto ti treba da uradis je da obavezno odes na zakazani termin i sve ce biti ok :)
ivancica_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 14, 2009 11:29 pm

Post od ivancica_ »

Hvala na odgovoru bas sam se bila zabrinula jer dosada to nisam radila ovo mi je prvi zub pa ne znam kakva je procedura. Uplasila sam se da nije nesto pogresno uradjeno. HVALA.
Stefanov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 25, 2010 6:55 pm

Post od Stefanov »

ivancica_ napisao:Molim da mi pomognete ko je imao slicno iskustvo. Bala sam kod zubara na kontroli i rekla mi je da je sestica donja pod karijesom. Kada je krenula da cisti zub konstatovala je da mora zivac da se vadi tako da mi je stavila lek koji treba da umrtvi zivac i rekla da dodjem za dve nedelje. Tog dana taj zub me malo boleo i prestao. Ne boli me na toplo ni na hladno ali na zagrizaj neke hrane bas zaboli pa prodje. Ne mogu da jedem na tu stranu da ga ne bi iritirala. Da li je to normalna reakcija i da li je jos nekom tako bilo. Meni je ovo prvi put da mi vade zivac iz zuba pa ne znam.
HVALA UNAPRED.

E ovako.Imao problem i resio veoma uspesno.
Meni je takdodje konstatovan karijes i supalj zub i otisao sam kod jako dobrog Stomatologa i on je rekao nije za vadjenje moze da se izleci.
Uradio je sve sta treba anestezija,vadjenje zivca,karijesa i stavio neku belu podlogu sta ti znam kako se zove i rekao da dodjem sutra da stavi plombu.Tako je i bilo do sutra nista se nije osetilo.Dosao sam tamo pitao me da li sam osetio neki bol rekao sam ne.I uradio je plombu i evo sad problem resen i presrecan sam posle mesec dana ne prespavanje noci i bolova.Imao sam strah dok nisam shvatio da su Zubari resenje za moj zub :)

Tako da narode:
Idite kod zubara ne bojte se nista to sto vam rade ne boli ni upola jednog minuta bola zuba
Odgovori