pitanje za kardiologoga
pitanje za kardiologoga
Pitanje za kardiologa, dali blago prosirene srcane supljine mogu biti znak neke srcane slabosti , mane ili eventualno bolest srca i kkavi mogu da budu simptomi od istih . Zanima me i to dali se te srcane supljine mogu prosiriti samo zbog visiokog pritiska ( ja nemam hipertenziju ) ali sam imala skokove pritiska ponekad ili zbog pretjerane fizicke aktivnosti ili neke jake prehlade na sto je dr. posumnjao . Dali mogu da imam tahikardije od prosirenih srcanih supljina ( ja ih povremeno imam ) a da napomenem da mi je gastroskopijom utvrdzena velika h.hernija i gerb pa imam i nerijetke vrtoglavice i neko cudno strujanje u predjelu srca i dali se ovi moji simptomi mogu povezati sa h.hernijom ili ipak sa srcem (ekg uredan) ili kao sto mi doktorica kaze daje sve to anksio znost. Na UZ srca je ostalo sve ok EF oko 58% (jel to ok?) . Hormoni stitne ok, nalaz krvi takodze uredan malo poviseni leukocito 10. Molim vas da mi odgovorite jako sam zabrinuta, unaprijed hvala na odgovoru , pozz...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: pitanje za kardiologoga
Nisam kardiolog, a da jesam, sve ove odgovore bih naplatio 20 evra
))
Prosirene komore i prtkomore nisu nuzno znak oboljenja,ali mohu da budu predznak ili znak. Ima nekoliko glavnih uzroka za prositrenja, od hipertenzije, preko bolesnih zalistaka, do ishemijskih i postinfektivnih miokardiopatija. Srcano poreklo tahikardija se iskljucuje samo ako se zabeleze tahikardije tokom 24-satnog Holter-Ekg-a. Sve ostalo je "bacanje pasulja", odnosno nagadjanje. EF od 58% je OK.
Sve najbolje!

Prosirene komore i prtkomore nisu nuzno znak oboljenja,ali mohu da budu predznak ili znak. Ima nekoliko glavnih uzroka za prositrenja, od hipertenzije, preko bolesnih zalistaka, do ishemijskih i postinfektivnih miokardiopatija. Srcano poreklo tahikardija se iskljucuje samo ako se zabeleze tahikardije tokom 24-satnog Holter-Ekg-a. Sve ostalo je "bacanje pasulja", odnosno nagadjanje. EF od 58% je OK.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 04, 2010 6:15 pm
Pozdrav, bio sam kod kardiologa,presuda glasi :
Presolol 2x 1/2 100 mg
Monopril 10 mg
Aspirin 100
Sortis 10 mg
Pritisak me je unistavao ,180/ 110 ,krv:
Holesterol 5.6
Trigliceridi 4.91
HDL 0.90
LDL 3.54
Glikemija 6.2
Doktorica kaze da ako zelim dobro sebi treba da pijem terapiju dozivotno
a i SORTIS dozivotno?!
Da li se Sortis moze piti neograniceno i da li je tacno da ostecuje jetru?
Imam 45 god,oba roditela su mi imala srcanih problema( majka anginu pektoris)
i oba roditel su mi umrla od mozdanog udara ,majka u 81 a otac u 74 god. zivota
Nisam debeo,182/85 kg !
Presolol 2x 1/2 100 mg
Monopril 10 mg
Aspirin 100
Sortis 10 mg
Pritisak me je unistavao ,180/ 110 ,krv:
Holesterol 5.6
Trigliceridi 4.91
HDL 0.90
LDL 3.54
Glikemija 6.2
Doktorica kaze da ako zelim dobro sebi treba da pijem terapiju dozivotno
a i SORTIS dozivotno?!
Da li se Sortis moze piti neograniceno i da li je tacno da ostecuje jetru?
Imam 45 god,oba roditela su mi imala srcanih problema( majka anginu pektoris)
i oba roditel su mi umrla od mozdanog udara ,majka u 81 a otac u 74 god. zivota
Nisam debeo,182/85 kg !
-
- Stalni član
- Kontakt:
Sortis dozivotno je GLUPOST! To je proizvod agresivnog ispiranja mozga lekarima od strane velikih proizvodjaca lekova. Pride, u Vasem slucaju je to jos vise pogresno, jer imate povisene trigliceride, koje uspesnije lece Lipanor i Sinelip - lekovi iz druge grupe (fibrati). Praktican savet: laboratorija svakih 6 meseci, 2-3 meseca pre lab. analiza uzeti Sinelip ili Lipanor, lab. analize ce pokazati dobre vrednosti (ili zadovoljavajuce), sa trigliceridima ispod 2, posle lab. Ne uzimati nista sledeca 3-4 meseca, i tako naizmenicno - ili, pokusati sa uzimanjem jabukovog sirceta i drugih prirodnijih "lekova". Statine kao sto je Sortis nekome prepisati u 45. godini dozivotno je ZLOCIN!
Sve najbolje!
Sve najbolje!
Molim za misljene doktora u vezi mojih simptoma . ovako desava mi se da mi se ponekad na trenutak kao ugasi slika pred ocima mozda ce zvucati smijesno al bukvalno je tako i cesto imam neku cudnu vrtoglavicu i kao da mi se nesto napuse u glavi i stalno neka slabost i malaksalost pa mi se zna i pritisak povecat usljed malo jacih navedenih simptoma (najvjerovatnije od straha) jer je zaista zastrasujuce i takodzer iz sna me zna nesto trznut i kad otvorim ocim po par secundi nemam mogucnost da se pomaknem niti da reagujem a svjesna sam
Molim vas za vase misljenje o mogucem uzroku mojih tegoba i sta bih trebala od pregleda da obavim ? Unaprijed zahvaljujem i pozz

-
- Stalni član
- Kontakt:
Potreban je neuroloski pregled, a onda, najverovatnije, doppler krvnih sudova vrata, EEG, verovatno i CT ili MR endokranijuma. (mada sve ove tegobe mogu da budu i psihogene ili od pritiska, bez promena na mozgu i krvnim sudovima u vratu i glavi).
Imam 44 godine, radila sam ultrazvuk srca ( zbog aritmije i sarkoidoze) i utvređna je granična plućna hipertenzija. Možete li mi pojasniti o čemu se tu radi? Unaprijed hvala!
nas sin ima sum srca doktorka nam je rekla da mu je verovatno zakrcena aorta.rekla je i da je to najverovatnije nasledna srcana mana.treba da uradimo ekg i sliku pluca sa naglasenom levom stranom.on ima samo 3.5 god.hvala
sussana napisao:nas sin ima sum srca doktorka nam je rekla da mu je verovatno zakrcena aorta.rekla je i da je to najverovatnije nasledna srcana mana.treba da uradimo ekg i sliku pluca sa naglasenom levom stranom.on ima samo 3.5 god.koje pretrage su jos potrbne i sta preporucujete dalje.koliko je to ozbiljno...hvala
treba da se javite decijem kardiologu u BG, u tirsovoj ili na institutu za majku i dete, koji ce uraditi eho srca
Moj YouTube kanal, na kome cu odgovarati na Vasa pitanja:
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/
https://www.youtube.com/channel/UCofiOK ... Yrbtw/feed
Facebook: https://www.facebook.com/Internet-dokto ... 066561672/