Bol nakon ugradnje stenta

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zabrinuta1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 6:39 pm

Bol nakon ugradnje stenta

Post od zabrinuta1 »

Poštovani,
Moj otac je 2007. godine ugradio jedan stent, nakon toga se osjećao loše. Kada je otišao na pregled nalaz je bio loš, i ponovnim zahvatom pre nikih 20-ak dana su mu ugradili još 4 senta, koja su poredana u nizu. Međutim, on sada osjeća peckanje i blage bolove u predijelu prsa.
Zanima me da li je to normalno, dal' se organizam još privikava na to ili treba da se javi doktoru?
Molim Vas da mi odgovorite. Unaprijed Vam zahvaljujem.
pomoc2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 5:05 pm

Re: Bol nakon ugradnje stenta

Post od pomoc2 »

Mogu ti reci da smo imali slicno iskustvo i da posle ugradnje stenta tj 3 komada i jedno 7 dana posle izlaska iz bolnice smo imali slicno iskustvo. Mislili smo da je infrakt u pitanju stavljali nitroglicerin i zavrsili na urgentnom, medjutim razloga za brigu nije bilo sve je bilo ok. Tako da ja ne znam da li je to normalno ali terapija je bila diklofenak po potrebi ali nije ni trebalo jel su siptomi prosli.
zabrinuta1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 18, 2010 6:39 pm

Post od zabrinuta1 »

Al', kod njega bol nije konstanatan, već se u poslednjih par dana pojavljuje povremeno. Još se nije desila situacija, da bol potraje i da posumnjamo na infarkt.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ponovo na koronarografiju
Odgovori