lekar mi je preporucio "jasmin" kontraceptivne pilule, pa me zanima da li ih je neko koristio i kakva su vasa iskustva? da li se javlja mucnina, gojaznost, ili neko krvarenje? takodje, da li postoje neki lekovi koje ne smem da pijem dok koristim ove pilule? imam 25godina i zdrava sam.
molim sve koji imaju iskustva sa jasminom da mi odgovore
unapred hvala!
pozdrav svima,
Iva
jasmin-molim za vase misljenje
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 03, 2006 4:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam ih koristila jedno vreme, ali mislim da nisam merodavna, jer meni ,na zalost, ni jedne pilule nisu prijale. Ja sam imala ucestale glavobolje i mala medjukrvarenja. Nisam se ni malo ugojila,niti zadrzavala vodu, sto je odlicno u odnosu na sve druge pilule kada je to skoro neizbezno, mada je i to individualno. Doduse, nisam izdrzala taj period privikavanja,nego sam prekinula posle druge kutije. Ako koristite neke druge lekove, konsultujte se sa lekarom da li ce to smetati. Znam samo da antibiotici nisu preporucljivi,jer umanjuju dejstvo pilula. Sve u svemu,pokusajte, kazu da su jedne od boljih na trzistu. Pozdrav i puno srece!
draga Lena, puno hvala na odgovoru!
zanima me jos jedna stvar-u uputstvu je lepo objasljena sema uzimanja tableta, ali ne pise kada treba da dobijem menstrusciju posto ispijem prvu kutiju? Da li je to posle pauze od sedam dana, ili kad ispijem 21pilulu? Ako neko zna, molila bih za pojasnjenje!
pozdrav svima,
Iva
zanima me jos jedna stvar-u uputstvu je lepo objasljena sema uzimanja tableta, ali ne pise kada treba da dobijem menstrusciju posto ispijem prvu kutiju? Da li je to posle pauze od sedam dana, ili kad ispijem 21pilulu? Ako neko zna, molila bih za pojasnjenje!
pozdrav svima,
Iva
Trebalo bi u roku od 48 sati nakon poslednje, 21 pilule.
Detaljnije o ovome imas na ovom topiku: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5232
pozdrav, jane_doe
Detaljnije o ovome imas na ovom topiku: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5232
pozdrav, jane_doe
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 27, 2006 3:31 pm
Tabletice
Ja uzimam Mercilon vec godinu dana i nemam nikakvih problema, kao ni moje drugarice koje su ih uzimale ili ih jos uvek uzimaju, tako da to mogu da ti preporucim. Sto se Jasmina tice, to su pored ovih druge pilule koje mi je doktorka preporucila, ali tad su jos bile nove, a ja nisam htela da izigravam zamorce posto jos niko nije imao iskustava sa njima. Jedna moja drugarica ih je uzimala i nije imala nikakvih problema.
Sto se menstruacija tice, ja je dobijem uglavnom posle 27-28 dana od prvog dana prethodnog ciklusa i mnogo je manja i skoro uopste ne boli. U svakom slucaju mozes da probas, pa vidi da li ti odgovara.
Sto se menstruacija tice, ja je dobijem uglavnom posle 27-28 dana od prvog dana prethodnog ciklusa i mnogo je manja i skoro uopste ne boli. U svakom slucaju mozes da probas, pa vidi da li ti odgovara.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 11:25 pm
Ja sam uzimala Mercilon godinu i po dana, i kod mene je bio slucaj da dobijem 5 dana po prestanku uzimanja. U sustini, to je individualno, ali bi trebalo da ciklus pocne u toj pauzi od 7 dana.
Inace ja sam jedan od onih slucajeva-pilule mi uopste nisu odgovarale. Sve je bilo u redu dok sam ih uzimala, i redovne menstruacije, manje obilne, bezbolne, super mi je bilo lice.... Ali, ugojila sam se oko 8 kg, i nakon prestanka uzimanja stvorile su mi se ciste na jajnicinima, cuveni Pco sindrom, iako nisam imala nikakvih problema pre pocetka uzimanja, koristila sam iskljucivo kao kontracepciju... i sada kuburim sa Pcos, pa se ponekad pitam sta mi je sve to trebalo.
Ne bih da te uplasim, dosta mojih drugarica koristi i Jasmin i Mercilon i super su zadovoljne, ali ja sam izgleda maler. Mislim da bi ti jedno vise iskustvo dobro doslo.
Pozdrav.
Inace ja sam jedan od onih slucajeva-pilule mi uopste nisu odgovarale. Sve je bilo u redu dok sam ih uzimala, i redovne menstruacije, manje obilne, bezbolne, super mi je bilo lice.... Ali, ugojila sam se oko 8 kg, i nakon prestanka uzimanja stvorile su mi se ciste na jajnicinima, cuveni Pco sindrom, iako nisam imala nikakvih problema pre pocetka uzimanja, koristila sam iskljucivo kao kontracepciju... i sada kuburim sa Pcos, pa se ponekad pitam sta mi je sve to trebalo.
Ne bih da te uplasim, dosta mojih drugarica koristi i Jasmin i Mercilon i super su zadovoljne, ali ja sam izgleda maler. Mislim da bi ti jedno vise iskustvo dobro doslo.
Pozdrav.