molim pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ivanadjuricic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 13, 2010 11:26 am

molim pomoc

Post od ivanadjuricic »

Moja cerka ima 19 godina.Primljena je 12.10.2010. na kliniku sa jakim bolovima sa desne strane abdomena i nakon pregleda postavljena je dijagnoza TU ADNEXORUM L.SIN. ET RETROUTERINUM.;PYOSALPINX BILL..PYOOVARIUM L. SIN. ADHAESIONES MULTIPLICES.
Od analiza su izmedju ostalog radjeni i tumor markeri koji su vremenom rasli,sa pocetnih 315 na 450...Operisana je 29.11.2010. laparoskopski.U nalazu gde pise priprema i tok operacije pise da je bila prisutna slobodna zuckasta tecnost u duglasovom prostoru i brojne priraslice struktura male karlice,kao i creva i jetre u gornjem abdomenu.Uradjena je adhezioliza i salpingoneostomija desne tube a leva tuba je odstranjena u celini.
Konacna Dg je: LAPAROSCOPIO ET ADHAESIOLYSIS.SALPINGONEOSTOMIA L.DEX. SALINGECTOMIA L.SIN. LAVAGE.DRAINAGE C.DOUGLASI.
Doktor mi je rekao da je bila blizu sepse.Otpustena je 4 dana posle operacije,i prepisana antibiotska th,medjutim njoj je i dalje mnogo lose,mnogo je boli pa je pre 2 dana opet primljena na istu kliniku.Doktori mi nista ne govore precizno i prilicno su skrti na recima.

Molim Vas pomozite mi,ne razumem posebno o cemu se tu sve radi i da li jos nesto moze da se uradi sto bi imalo efekta jer mi je sve ovo nekako sturo odradjeno,pocev od samih analiza,uradjenog samo UZ sa pocetnom konstatacijom da je sve u redu.3 puta su nas vracali iz hitne i urgentnog sa uzasnim bolovima dok neko nije video da tu ipak ima nesto vise.

Unapred zahvalna,ocajna mama!!!
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: molim pomoc

Post od dannina »

Vasa cerka je imala bas ozbiljnu infekciju i ona je i potrajala neko vreme, jer ima puno priraslica. E, sad kako je stanje nakon operacije, to zna samo onaj koji je operisao. Jos uvek je sve sveze i trebace vremena da se oporavi.Koliko vidim odstranjen je levi jajovod, tako da kad bude zelela da ostane u drugom stanju, morace ozbiljno tome da se pristupi. Do tad, nadamo se da ce se uspesno oporaviti.
Odgovori