Iritabilni kolon, polipi kolona

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
goran-s
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 05, 2010 2:46 pm

Post od goran-s »

Urađen endoskopski pregled do cekuma čija je sluznica ružičasta, nabori uobičajenog raspored, ascedentni kolon pravilnog lumena, haustralne građe. Transverzum trinagularan, sluznica ružičasta, prisutna peristaltika, segmenti spasmi, dosta sluzi, na silaznom kolonu mali polic cca 7 mm, uzima se materijal za biopsiju, signa očuvanog lumena, sa dosta seg. spasama, na 25-om cm malil polip koji se ne uspije bioptirati. Ampula rektuma i rektum uredni. Analnin kanal sa hemoroidalnim čvorićima gr I.
PHD tražiti naknadno
Uraditi endeskopsku polipektomiju kada prispije PHD nalaz.

Molim komentar ovog nalaza.

Kolonoskopiju sam radio u BL u Kliničkom centru, bilo je bolje nego što sam očekivao, nešto malo bola prilikom pregleda, malo više bola u stomaku nakon pregleda, dok nisam "izbacio" zrak koji je ubačen prilikom pregleda. Ljekar i sestra odlični. Manje bolno nego plombiranje zuba. Vidio sam komentare ostalih, pa sam jako ugodno iznenađen.
Pregled je radio dr Dobrovoljnski, prezadovoljan sam pregledom.
Odgovori