Pre dva meseca moj decko je dobio neprijatne simptome dok mokri, i sekret. Uradio je testove na sve i nasli su mu hlamidiju i ureaplazmu. Siptomi su se pojavili iznenada i on kaze da nikad nije imao nista ni nalik tome.
Posto smo vise od 2 i po godine u vezi i jedini smo partneri jedno drugom u tom periodu, moje pitanje je da li je moguce da smo to imali sve vreme (mozda od prethodnih partnera) a da se to tek sada pojavilo?
Ja sam vec nekih par godina III grupa, ali ginekolog je uvek govorila da se ona ne leci ako ja nemam nekih neprijatnosti! Ja sve vreme nemam nikakve simptome.
Ne sumnjam u njega, to pitam zbog mogucne duzine infekcije.
Molim nekog doktora da mi odgovori. Unapred hvala!!!
duzina infekcije hlamidijom
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Moras i ti da ides da uradis briseve bez obzira da li imas ili nemas neke simptome. Ove bakterije su i poznate po tome sto su simptomi slabi ili ih uopste nema! Uradi i ti briseve jer ti verovatno pise u cervikalnom i vaginalnom brisu da ima mas polimorfonukleara a to je indikacija ka infekciji jednom od 3 bakterije (mykoplazma, hlamidija i ureaplasma) mada se pojavljuju i kad je povecan sekret.
Ne dozvoli da ti doktori iz doma zdravlja daju tako pametne savete jer sam ja zbog takvih zavrsila na vantelesnoj. Prekontrolisite se oboje i zajedno pijte terapiju jer se kod ovakvih infekcija lece oba partnera.
Preporucujem Visiren ako ga ima na antibiogramu ja sam tako izlecila ureaplasmu. Doxicilin nije pomogao, Visiren jeste jak ali delotvoran 2x1 dnevno oba partnera. Ne uzimajte ovo na svoju ruku vec se konsultuj prvo sa lekarom.
Ne lupaj glavu oko duzine infekcije jer to pouzdano nikad neces saznati, vazno je da se oboje izlecite. Teoretski je moguce da je infekcija nastala pre vase veze ali i nemora da znaci. Prenosenje sexsualnim putem jeste najcesce ali ne i jedini nacin da se dobiju ove bakterije.
puno srece
blonde
Ne dozvoli da ti doktori iz doma zdravlja daju tako pametne savete jer sam ja zbog takvih zavrsila na vantelesnoj. Prekontrolisite se oboje i zajedno pijte terapiju jer se kod ovakvih infekcija lece oba partnera.
Preporucujem Visiren ako ga ima na antibiogramu ja sam tako izlecila ureaplasmu. Doxicilin nije pomogao, Visiren jeste jak ali delotvoran 2x1 dnevno oba partnera. Ne uzimajte ovo na svoju ruku vec se konsultuj prvo sa lekarom.
Ne lupaj glavu oko duzine infekcije jer to pouzdano nikad neces saznati, vazno je da se oboje izlecite. Teoretski je moguce da je infekcija nastala pre vase veze ali i nemora da znaci. Prenosenje sexsualnim putem jeste najcesce ali ne i jedini nacin da se dobiju ove bakterije.
puno srece
blonde

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Ma uradila sam briseve odmah naravno!
I ja imam to isto i hlamidiju i ureaplazmu. Uzela sam vec i doksicilin 10 dana i viziren (on ne reaguje, kako je kasnije pokazao antibiogram), i to nije pomoglo. Sada uzimam eritromicin 10 dana, pa idem na kontrolu.
Samo me je interesovalo, kako to da sam sa istim deckom 2 i po godine, a da je on simptome dobio tek pre 2 meseca??? Da li je ikako moguce da sam to imala i pre njega??? Jer u tom slucaju bi to znacilo da ovo vucem vec par godina!!! A to znas sta znaci!
I ja imam to isto i hlamidiju i ureaplazmu. Uzela sam vec i doksicilin 10 dana i viziren (on ne reaguje, kako je kasnije pokazao antibiogram), i to nije pomoglo. Sada uzimam eritromicin 10 dana, pa idem na kontrolu.
Samo me je interesovalo, kako to da sam sa istim deckom 2 i po godine, a da je on simptome dobio tek pre 2 meseca??? Da li je ikako moguce da sam to imala i pre njega??? Jer u tom slucaju bi to znacilo da ovo vucem vec par godina!!! A to znas sta znaci!
To sto mislis nemora da znaci jer ti nije otvaran grlic samim tim sanse za sterilitet su manje. Ako si sklona upalama pa jos dugi niz godina hlamidija... onda mozda ali ovako cisto sumnjam. Kad zavrsite sa lecenjem uradi HSG i proveri stanje.

Making the decision to have a child is wonderous! It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body!
http://www.*/forum/
Inace, pridruzujem se kritici lekara iz domova zdravlja!
Velika doza povrsnosti postoji.
Mogli npr. umesto onih idiotskih plakata koji vize po cekaonicama "redovno posecujte ginekologa" da postave neke informacije o potencijalno opasnim infekcijama, da mi, koji zaista zelimo da pazimo na zdravlje, uradimo analize koje mozemo, a koje se u domovima zdravlja ne rade rutinski.
Ja sam pre cula za hlamidiju ali sam npr. mislila da je odredjivanje grupe sekreta dovoljno da dokaze infekciju i verovala da to sto odlazim jednom godisnje kod gin. sasvim u redu.
Ne bi ih ubilo da makar kazu sta ti redovna kontrola obezbedjuje a sta moras sam. Mi to ne znamo!
Velika doza povrsnosti postoji.
Mogli npr. umesto onih idiotskih plakata koji vize po cekaonicama "redovno posecujte ginekologa" da postave neke informacije o potencijalno opasnim infekcijama, da mi, koji zaista zelimo da pazimo na zdravlje, uradimo analize koje mozemo, a koje se u domovima zdravlja ne rade rutinski.
Ja sam pre cula za hlamidiju ali sam npr. mislila da je odredjivanje grupe sekreta dovoljno da dokaze infekciju i verovala da to sto odlazim jednom godisnje kod gin. sasvim u redu.
Ne bi ih ubilo da makar kazu sta ti redovna kontrola obezbedjuje a sta moras sam. Mi to ne znamo!
HSG ili HISTEROSALPINOGRAFIJA....mara000 napisao:Sta je HSG???
....je radiološka pretraga kojom se ocjenjuje izgled i anatomija materice i prohodnost jajovoda. U tu svrhu koristi se poseban kontrast koji se uvodi kateterom kroz ušće maternice.
(neprohodnost jajovoda je jedan od mogucih uzroka steriliteta)
pozdrav, jane_doe
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobrodošla u klub.mara000 napisao: Ja sam pre cula za hlamidiju ali sam npr. mislila da je odredjivanje grupe sekreta dovoljno da dokaze infekciju i verovala da to sto odlazim jednom godisnje kod gin. sasvim u redu.

Držim ti palčeve da se brzo izlečiš i da nema nikakvih posledica. Pozdrav!