Želudačni problemi

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
vnino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 7:07 pm

Želudačni problemi

Post od vnino »

Imam problem sa želudačnom kiselinom koja mi prouzrokuje bol u grudima,nagoni me na kašljanje,ponekad i podrigivanje.Koristim ranisan,ali se ovi problemi opet javljaju.Čitao sam o Gelusil lak,pa me interesuje da li bih ga smio koristiti,pretpostavljam da bi mi trebalo nešto za obnavljanje sluzokože želudca,ili nešto da ovo riješim,znači :najviše mi smeta ovo kašljucanje posle jela,a ponekad i bol u grudima
Korisnikov avatar
sedefasta
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 12:00 am

Re: Želudačni problemi

Post od sedefasta »

Gelusil Lac će Vam samo trenutno pomoći, ali neće ništa izlečiti. Morate otići kod gastroenterologa na detaljnija ispitivanja.

Bol u grudima potiče od nagrizajućeg dejstva želudačne kiseline na sluzokožu jednjaka prilikom regurgitacije (vraćanja unazad) želudačnog soka. Ako ovi problemi sa regurgitacijom potraju dovoljno dugo (nekoliko godina), sluzokoža jednjaka se menja i postaje savršeno mesto za pojavu KARCINOMA. To je upravo razlog da ovakve zdravstvene probleme ne shvatate olako, već pravac-GASTROENTEROLOG!
gogasljivka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 11, 2010 5:30 pm

Post od gogasljivka »

Dok ne uradis gastroskopiju, koju ti obavezno predlazem, probaj sa CONTROLOCOM, meni je on sredio te tegobe, imam hronicni gastritis a od njega vise nemam gorusice i kiselinu. Pooz!!! I nikako u lezeci polozaj bar pola sata nakon jela!
vnino
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 7:07 pm

Post od vnino »

Hvala na savjetu,probaću prvo da povedem računa o jelu,vidjeću hoće li biti bolje
Odgovori