Jako cudno..

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
metty
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 05, 2010 6:49 pm

Jako cudno..

Post od metty »

Jel neko moze da mi kaze o cemu se radi? Moj decko se vec par dana zali da ga boli leva strana vilice, ali tamo gde se gronja i donja spajaju i najvise ga boli kada pokusa da zatvori usta i sastavi zube na levoj strani..Na desnoj strani kaze da moze, ne boli ga, kutnjaci se sastave, ali na levoj nema sanse da dotakne grnje i donje zube... Sta je to?? :-?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Jako cudno..

Post od milanche_srb »

Posto se gornja i donja vilica ne spajaju osim zubima, nije mi jasno jel ga boli zglob ili meso u ustima iza zuba? Dakle gde je tacna lokalizacija bola? Da li mu je iznikao umnjak (osmica) sa te strane?
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
metty
Novi član
Novi član

Post od metty »

Kaze da ga boli zglob..i kada pokusa da sastavi zube,koliko god da snazno pritiska, nema sanse da uspe.. :-?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Moze biti u pitanju subluksacija zgloba, ali da bi se tacno znalo o cemu je rec potreban je pregled od strane maksilofacijalnog hirurga uz eventualne bocne rtg snimke sa otvorenim i zatvorenim ustima. Ako ste u Beogradu mozete otici na Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju Stomatoloskog fakulteta u Ulici dr Subotica.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
metty
Novi član
Novi član

Post od metty »

Nismo u Beogradu,ali potrazicemo maksilofacijalnog hirurga u nasem gradu, hvala puno na odgovoru!
Odgovori