Problemi sa grudima, hitno POMOC

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zabrinuta mala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 21, 2006 1:27 pm

Problemi sa grudima, hitno POMOC

Post od zabrinuta mala »

Molim Vas Doktore da mi pomognete.

Imam 24 godine, nisam porodilja i planiram da imam bebu. Prvi put sam imala problem sa desnom dojkom u Novembru, 2005.

Pojavio mi se bol u dojci, nakon par dana sam mogla da napipam cvoric, imala sam crvenilo i otok dojke. Uradila sam ultrazvuk, na kome je ustanovljeno da imam absces (gnojna cista) 4.6cm precnika.

Otisla sam u bolnicu uradili su mi punkturu (tj, izvlacenje sa iglom). Poslje toga nisam imala problema vise.

Malo iza toga pojavio mi se absces na ljevoj dojci, velicine 3.2cm koji je samo mogao da se napipa, nije bilo otoka i crvenila. Uradjena je drenaza 18.09.2006. Imala sam dren 5 dana. Kada je izvadjen dren, nakon 7 dana opet mi se pojavio jaki bol u ljevoj dojci, uradjen je ultrazvuk na kome je ustanovljeno da imam absces 1.5cm

Sada sam i dalje u jako velikim bolovima, nemam otok ni crvenilo. Takodjer pojavila mi se na vratu i na glavi (potiljku) velike izbocine ("zljezde").

Na dojkama zadnjih 3-4 mjeseca imam bjelu tekucinu, koja nemoze da se iscijedi, ali se vidi golim okom.

DA LI MI MOZETE POMOCI? DA LI POSTOJI SANSA POREMECAJA HORMONA? PROLAKTIN? I STA JE VAS SAVJET DA RADIM?

Unapred zahvalna!

P.S. Takodjer da napomenem imam snizeno zeljezo.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Abscesi su najcesce rezultat mesane stafilokokno-streptokokne ili Escerichia infekcije (u Vasem slucaju povratne - rekurentne). Hormonski status je pozeljno uraditi, kao i analizu krvi u smislu odredjivanja imunokompetentnosti. lecenje mora da koordinira lekar primarne zdravstvene zastite, specijalista opste medicine ili medicine rada, a lecenje da sprovode ginekolog i hirurg, u saradnji sa radiolozima.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
zabrinuta mala
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 21, 2006 1:27 pm

Post od zabrinuta mala »

Hvala Vam puno na vasoj brizi i odgovoru.

Takodjer da Vas pitam koje su sanse totalnog izljecivanja mesane stafilokokno-streptokokne ili Escerichia infekcije (povratne - rekurentne)?

Unapred zahvalna
LORA123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 30, 2010 11:09 am

Re: Problemi sa grudima, hitno POMOC

Post od LORA123 »

imam 25 godina,pred menstruaciju mi normalno grudi nadodju i bole.
ali deset dana poslije prestanka menstruacije su odmah pocele grudi rasti i boljeti.prvo sam mislila da su plodni dani,medjutim trajalo je skoro 20 dana.
bredavice su mi bile natecene,pune zlijezda okolo,dosta osjetljive i bolne,cak su mi se vene pojavile..mislila sam da je trudnoca medjutim nije.dobila sam menzu.sada su se smanjile ali bredavice su iste cak malo potamnile.
sada ne znam sta da mislim jer ako je neki poremecaj hormona voljela bi znati,posjetila sam ljekara rekao je da je sve normalno medjutim meni nije jer takve promjene su mi drasticne i cudne.molim za savjet.
Odgovori