pomoc

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kristina 85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 28, 2010 12:43 pm

pomoc

Post od kristina 85 »

Trudna sam, sad sam u 27. nedelji trudnoce. Jako se bojim posto prosle godine u oktobru sa se poradjala sa carskim rezom, posto krenulo je porodjaj u 35. nedelji trudnoće, a beba posle dva dana je egzitirao. Receno da je pluća nije bio razvijena. Do sada ninakve polove nisam imala, ali sadasnja krvna slika mi nije sjajna, molim vas odgovorite na moje pitanje da li je ove rezultate tolko strašne i da li ima šanse da porodjaj i sada krene prerano? Cervikalni brisevi su negativni. urinolultura je negativna.

WBC 14.9
LY 3.5
MO 1.0
GR 10.4
RBC 3.88
Hct 34.3
MPV 7.3
Unapred Vam hvala
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: pomoc

Post od Dea »

Ja sam zavrsila u bolnici u 28-moj nedelji trudnoce. Tamo su mi dali dve kortizonske inekcije da bi se ubrzao razvoj bebinih pluca. Receno mi je da je po tom pitanju bitno da se pregura 34-ta nedelja jer tada beba prodise svojim plucima (mi smo doduse sa lezanjem u bolnici dogurali do 36 + 5 i sa bebom je bilo sve ok).
Rezultate ce morati neko drugi da rastumaci, ali ovo gore su informacije koje sam ja dobila od lekara za vreme mog lezanja u bolnici....
Odgovori