Prethodna dva meseca sam imala 4-5 dana posle ovulacije jake bolove u desnom jajniku. Bila sam kod dr. i ona je konstatovala da ima dosta slobodne tecnosti (sto mozda moze biti vezano i za cinjenicu da imam Kronovu bolest). Posle menstruacije bila sam jos jednom na kontroli i bilo je manje te tecnosti. U svakom slucaju dr. nije videla nikakav problem. E sad zbog tog bola kao i zbog cinjenice da mi je prosla dva meseca PMS bio potpuno nesnosan ( u smislu promena raspolozenja, nervoze i sl. ) dr. mi je dala da pijem Chlormadinon (pise da je sastav Clormadinonacetat) koji bi trebao da se uzima 12 dana pocev od 14 dana ciklusa. Ovaj lek bi trebao da spreci velike oscilacije hormona. Moze da se koristim vidim u uputstvu za raznorazne stvari i od toga zavisi kada u mesecu treba da pocne da se uzima. ALi isto tako medju navedenim nus pojavama vidim da moze da dovede i do nervoze, i sl. (a pijem ga bas zato da celu tu pricu izbegnem).
Pa htedoh da vas pitam imal nekog medju vama koje ovaj ili slicni lek (mozda se u Srbiji drugacije zove - zato sam i navela zbog cega treba da ga pijem) koristi i kakva su vasa iskustva? Mene je pomalo strah da mi to ne uzdrma Kronovu bolest koja je za sad primirena (a recimo jako sam regovala na kontracepcijske pilule - po njihovom prestanku bolest mi se za 50% smirila). Imam inace 40 godina i jedno dete, a sve ovo mi pomalo lici na predklimaks... (dobila sam u poslednjih godinu dana 6 kg bez narocite promene ishrane).
Da li je neko koristio Chlormadinon?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik