Utrogestan

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
smokich
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Okt 16, 2010 9:07 am

Utrogestan

Post od smokich »

dakle, menstruacija mi kasni 14 dana (inače nikad nije kasnila tako dugo), te sam otišla ginekologinji. rekoh joj da nisam trudna (šanse su ionako bile vrlo male jer se dečko i ja pazimo, a i test je bio negativan), te mi je ona prepisala utrogestan tablete vaginalno nakon čega bih trebala dobiti mengu. no, guglajući sam vidjela da se vaginalno propisuju samo trudnicama za očuvanje trudnoće (a oralno za izostanak menstruacije), a i na uputama u kutiji tableta piše da se vaginalno primjenjuje za očuvanje trudnoće. kako je progesteron ionako hormon za trudnoću, zašto je ona meni to dala za izazivanje menstruacije?
kolike su šanse da ću nakon uzimanja toga dobiti mengu?
Zli doktor
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm

Re: Utrogestan

Post od Zli doktor »

Kao i uvek "guglanje" ne vodi nigde... Morate imati poverenja u svog doktora dok god Vas ne bude "izneverio". Ako Vam je Dr dala terapiju trebalo bi da istu sprovedete do kraja.
BTW, doktorka je u pravu... apsolutno se slažem sa preporučenom terapijom. Slobodno koristite Utrogestan vaginalno... :)
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Utrogestan

Post od dannina »

Ovako, niste napisali koliko imate godina, kakve su vam inace menstruacije, na koliko dana se javljaju..U zivotu svake zene, pa i one zdrave desi se da menstruacija ponekad izostane. Stres, hormoni, nekad i ne znate zasto. Ne vidim razlog da se menstruacija vestacki izaziva, ako kasni svega 14 dana. Drugo:danas se ovaj lek prepisuje "sakom i kapom" i kome treba i kome ne..Osim, ako niste radili bHCG ne znate da li ste u drugom stanju, ostali testovi mogu biti lazno negativni. Ja bih sacekala sledeci ciklus, pa ako nema menstruacije, da se uradi pregled i UZ.
Odgovori