berdinijeva zlezda

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
kristi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 10:58 pm

berdinijeva zlezda

Post od kristi »

SOS. Imam 25 godina i jako neprijatan problem. Pre par godina pojavila mi se velika oteklina na levoj preponi. Doktor mi je rekao da je to berdinijeva zlezda otekla. Vremenom se samo povecala. Jako mi smeta, a nemam nikoga ko bi znao da mi pomogne.
Da li to moze da se izleci?
Ocajna sam.
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Pozdrav Kristi,
da li mislis na Bartolinijevu zlezdu???
Ja sam imala/imam problem sa tim, a ovde na forumu smo vec razgovarali o tome.
Mozes pogledati ovaj link: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5246

Slika, jane_doe
kristi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 24, 2006 10:58 pm

Bartolinijeva zlezda

Post od kristi »

Jane, hvala ti na brzom odgovoru, to mnogo znaci. Sve tvoje putokaze sam ispratila, i uglavnom se kao resenje nudi neki hirurski zahvat. S obzirom da si pretalasala net, mozda si naisla i na neke informacije koje ne dolaze iz doktorske ordinacije. Ima li mozda u narodnoj medicini neki predlog za lecenje ove zlezde?
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Hi there....
eeee Kristi, i ja bih volela da to moze na bilo koji drugi nacin t r a j n o da se resi, ali ne, ne postoji druga opcija. Jesam provela na netu i dane i dane, ali kao prvo, nisam nasla na jezicima ex-YU takoreci nista detaljnije o ovom problemu, a kao drugo, na stranim sajtovima se ne pominje nista kao Slika narodna medEcina (beli luk, tantre, mantre, i sl.). Pa da ponovim jos jednom recenicu od koje mi nije bilo bas mnogo bolje, ali koja mi se trajno urezala: NE MOZETE URADITI NISTA DA SPRECITE POJAVU BARTOLINIJEVE CISTE/ABSCESA. SAMO JE PITANJE (NE)SRECE DA LI CE VAM SE TO DESITI.

Ne znam kakva je kod tebe situacija, nisi dala nikakav blizi opis tvoje istorije ovog problema...... da li je u pitanju cista ili absces, da li se ponavljalo, koliko cesto, sta su ti do sad radili...etc. U krajnjoj liniji imas opciju da ne radis nista i da pustis da to samo pukne, ali ako je absces (upala) u pitanju, dakle INFEKCIJA, ja to ne bih ostavila tek tako, da se samo razvija, bez nadzora lekara. I ja sam, posle prve "reprize" bartolinijeve ciste, bila u fazonu: neee, samo ne opet da me seckaju(!!!), pa sam primala injekcije, ali kad se pojavilo jos jednom, pa jos jednom..... (sve u roku od pola godine) rekla sam sebi: ima to da resis ili te nece biti.... salim se, ali stvarno nisam spremna da se sa tim maltretiram i dalje. Operacija??? Operacija!!! Dakle, ako me pitas za "narodne" varijante zbog straha od "operacije" reci cu ti samo da nije nista strasnije od operacije zuba...... nema razloga za frku, stvarno..... to ti kaze neko ko bas nije Herkules (mislim junak) i ko otprilike ne moze da istrpi bol veci od ujeda komarca, a preziveo je jednu od onih pomenutih intervencija. Ne boli, a oporavak je relativno brz. Pa sad, ako ce ti to pomoci u tvojoj odluci sta da uradis-drago mi je. Neka ti je sa srecom i uzdravlje.

Slika, jane_doe
danijela8
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 29, 2005 12:52 pm

Post od danijela8 »

Pozdrav kristi,
i ja sam jedna od srecnica koja je imala to"zadovoljstvo "da joj se upali doticna zlezda tri puta za godinu dana,pisala sam o tome na ovom forumu pa mozes pogledati temu :Problem-Bartolinijeva zlezda. :cry:
Naime,ne znam sta bih ti savetovala,ali ako ti se to ponovi vise puta moraces nesto da preduzmes,jednostavno nemas druge varijante,ili da podnosis bol,nazalost je tako,kao sto je meni jane_doe pozelela dobrodoslicu u klub 2%,tako i ja tebi zelim,zamisli malera samo 2% zena ima doticnu upalu :x
Toliko od mene za sada,pitaj ako te sta konkretno zanima,mislim da sam apsolvirala ovaj problem,prvenstveno zahvaljujuci ovom forumu i pojedinim clanovima,prepoznace se!
Pozrdav!!!! :wink:
Odgovori