Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Da li mozete da kazete nesto vise o ovoj pasti?
Ja je koristim nekih godinu dana i cini mi se da mi zubi zaista manje propadaju. Nemam zubnu gledj i zubi mi se bukvalno trose,prilicno su istanjeni,zbog cega mi je stomatolog i preporucio ovu pastu. Imam samo 24 godine i ovo je vrlo neobicno. Jos uvek imam sve zube,ali je pitanje dana kada ce se to promeniti Uvek sam mislila da ce odrzavanje higijene usta i redovan odlazak stomatologu biti dovoljni da sacuvam svoje zube,ali sad shvatam da to nije slucaj. Ono sto me konkretno zanima jeste,koliko je ova pasta zaista efikasna i da li moze da pomogne osobama sa ovim problemom? Da li moze donekle da zaustavi ovaj proces trosenja zuba?
Mima pasta verovatno ne moze da odmogne, ali proveri kakvu cetkicu koristis, ako ti se "trose" zubi potrebno je da koristis meku cetkicu, ili eventualno da proveris zagrizaj kod stomatologa. Ako imas nepovoljan zagrizaj ili eventualno bruksizam to isto moze biti razlog "trosenja" tj. abrazije zuba. pozdrav
Znam to,koristim curaprox ultra soft. A znam da imam i los zagrizaj i bruksizam. Samo mi je krivo sto mi to niko ranije nije rekao,a ja sam se jos u osnovnoj skoli zalila stomatolozima kako me bole i kako mi trnu zubi. Svi su govorili da je to u mojoj glavi. Tek mi je jedna dr u 23. godini rekla da uopste nemam gledj i da je to moglo da se spreci.