Ja sam juce bila kod lekara i imala zakazan sistematski pregled u DZ. U 19oj sam nedelji trudnoce i doktorka mi je zakazala da radim papa test i kolposkopiju.Jako sam bila uplasena posto to do sada nisam radila ali sam cula da ne boli pa nisam toliko panicila.Na salteru su me sestre gledale zacudjeno,kako to da mi radi papa test u 19oj nedelji i vec tu sam se malo uplasila

Inace,imam u urinu bakterija i pisalo ja da ih je masa a pre mesec dana ih je bilo mnogo(znate kad dobijete rezultate urina,ukoliko ima bakterija ponudjeno je malo,mnogo i masa-e meni pise masa) i plus imam dosta sekreta tako da sam se mnogo plasila rezultata papa i kolposkopije.
Pregled je trajao pola sata,ja sam se toliko uplasila da su mi se noge tresle i ruke ohladile a u obrazima sam gorela

Ispala mi je VI grupa a na kolposkopiji mi je videla neki polip ?? i rekla da se to javilo u trudnoci i da ce se povuci najverovatnije ali da treba da se prati.Prepisala mi je nistatin vaginalete 10 kom a pre tri nedelje sam isto oko 10 stavila.
Da li je neko imao slicno iskustvo??
Sta da radim po pitanju straha? Ja ne mogu da se iskontrolisem,dramim oko pregleda i ozbiljno razmisljam da skoknem kod psihologa na razgovor...ne znam,mnogo se uspanicim kad trebam da legnem na sto da me pregleda i stvarno sam zabrinuta kako cu onda na porodjaju. Ranije mi se desavalo da posle pregleda padnem u nesvest od straha i jedva me povrate